ΠΟΕΔΗΝ: Η δημόσια Υγεία στο «κόκκινο»- Στη Λήμνο σταμάτησαν τα χειρουργεία, στη Πάτρα ασθενείς με φυματίωση βρίσκονται κοντά σε νεογνά

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δεν προλαβαίνει να καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ τα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων που το ένα μετά το άλλο παρουσιάζει νέα προβλήματα. Όπως λένε σήμερα, στο Νοσοκομείο Λήμνου υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός χωρίς....αναισθησιολόγο, και στον "Άγιο Ανδρέα" Πάτρας έχουν μεταφερθεί σοβαρά περιστατικά με λοιμώξεις του αναπνευστικού αφού έκλεισε το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος...

Διαβάστε τι καταγγέλλουν από την ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Λήμνου:

Σταμάτησαν τα χειρουργεία. Δεν υπάρχει κανένας αναισθησιολόγος. Υπηρετεί μόνο ένας χειρουργός (επικουρικός). Δυστυχώς η κυβέρνηση διαλύει ημέρα με την ημέρα τον τομέα της Δημόσιας Υγείας. Ο Πολάκης ασχολείται επί παντός επιστητού για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την χάλια κατάσταση που έχουν περιέλθει τα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω των καταστρεπτικών πολιτικών των υπερπλεονασμάτων που ασκεί η κυβέρνηση.

Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο που εξυπηρετεί 15.000 μόνιμους κατοίκους. Το καλοκαίρι τριπλασιάζεται ο πληθυσμός στο νησί λόγω τουρισμού. Δυστυχώς λόγω έλλειψη γιατρών μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας. Έπαψαν να γίνονται χειρουργεία.

Δεν υπάρχει κανείς αναισθησιολόγος και υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός. Έρχεται ένας αναισθησιολόγος για λίγες ημέρες με μετακίνηση από άλλα Νοσοκομεία και φεύγει. Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μένουν χωρίς αναισθησιολόγο.

Από την Πέμπτη 11/10 έως Κυριακή 14/10 στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε κανένας αναισθησιολόγος. Κινδύνεψαν έκτακτα περιστατικά. Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία, τα έξοδα και ο κίνδυνος για τους ασθενείς που είναι υποχρεωμένοι και για απλά χειρουργεία να πηγαίνουν σε Νοσοκομεία της Αττικής ή άλλων νησιών.

Τι Νοσοκομείο είναι αυτό που έχουν σταματήσει ακόμη και οι φυσιολογικοί τοκετοί (υπηρετεί ένας γυναικολόγος). Οι Μικροβιολόγοι είναι τρεις. Σε λίγες ημέρες θα μείνει μόνο ένας (φεύγουν οι δύο). Δεν θα είναι σε θέση να κάνει το Νοσοκομείο πολλές ημέρες το μήνα ούτε γενική αίματος. Που είναι οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών;

Τώρα το χειμώνα που αποκλείεται το νησί λόγω της κακοκαιρίας η επικινδυνότητα για τους κατοίκους αυξάνεται κατά πολύ.

Διαβάστε τι καταγγέλλουν για την κατάσταση στο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών:

Στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας¨ Πατρών νοσηλεύονται φυματικά περιστατικά στο ίδιο κτίριο με άλλους ασθενείς και νεογνά. Περιφέρονται ανενόχλητοι στο διάδρομο και τους θαλάμους άλλων κλινικών. Κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία.

Ο απόλυτος παραλογισμός και άγνοια κινδύνου. Καμία προστασία της Δημόσιας Υγείας από την Κυβέρνηση. Που είναι ο λαλίστατος Πολάκης;

Έκλεισε το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών και μεταστεγάστηκε στον 6ο όροφο του επταώροφου κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών. Νοσηλεύονται στον 6ο όροφο ασθενείς με φυματίωση, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου.

Τα φυματικά περιστατικά νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους Νοσηλείας περιφέρονται στο κτίριο αφού στο ισόγειο είναι τα εξωτερικά ιατρεία και πηγαίνουν για εξετάσεις. Επισκέπτονται άλλες κλίνες που στεγάζονται στους άλλους ορόφους του κτιρίου ανενόχλητοι.

Στο συγκεκριμένο επταώροφο κτίριο μαζί με τα φυματικά περιστατικά, νοσηλεύονται ασθενείς σε παθολογικές κλίνες, καρδιοχειρουργικά περιστατικά. Επίσης γίνονται τοκετοί και φιλοξενούνται νεογνά!!! Και μπορούν να διέρχονται τα φυματικά περιστατικά και να έρχονται σε επαφή!!! Μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης της νόσου

Τόση προχειρότητα και επικινδυνότητα!!!

Δεν υπάρχουν θάλαμοι αποσυμπίεσης για την νοσηλεία των φυματικών περιστατικών που είναι η ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Όλο το κτίριο έχει κοινό κλιματισμό με αποτέλεσμα τα μικρόβια να διαχέονται σε όλο το κτίριο.

Η Διοίκηση αντιμετωπίζει το ζήτημα με μεγάλη προχειρότητα!!!

Το Σωματείο αναδεικνύει το μείζον αυτό θέμα για τη Δημόσια Υγεία. Ετοιμάζεται να προσφύγει στον Εισαγγελέα, αφού νοσηλεύονται αρκετά φυματικά περιστατικά και ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου είναι μεγάλος ακόμη και σε νεογνά.

Να θυμίσουμε ότι Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου φάντασμα Νοσημάτων Θώρακος Πατρών που έκλεισε και μεταστεγάστηκε, είναι η εκλεκτή του Πολάκη γνωστή για την παράνομη σύνταξη που έπαιρνε επί σειρά ετών και την σκανδαλώδη ρύθμιση που της έκανε η Εφορία για την αποπληρωμή 100.000 ευρώ που οφείλει από την παράνομη σύνταξη.

Κρατάει θέση σε Νοσοκομείο που δεν υφίσταται. Τι κάνει για να προστατέψει τη Δημόσια Υγεία; Να τους χαιρόμαστε!!!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν