ΠΟΕΔΗΝ: Εικόνες ντροπής στο «Αττικόν» – Διασωληνωμένοι ασθενείς αντί για ΜΕΘ νοσηλεύονται σε απλό θάλαμο [pics]

  • Γιάννα Σουλάκη
Αττικόν
Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για την άλλοτε "ναυαρχίδα του ΕΣΥ", το Νοσοκομείο "Αττικόν", το οποίο δημιουργήθηκε για να αποτελέσει νοσοκομείο "πρότυπο" για τη Δημόσια Υγεία. Η εικόνα του σήμερα είναι αποκαρδιωτική...

Οι εικόνες από το Νοσοκομείο «Αττικόν» έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι των Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) πριν από δύο εβδομάδες: Την τραγή έλλειψη κλινών ΜΕΘ.

Οι συγκεκριμένες εικόνες εμφανίζουν ασθενείς, που η κατάσταση της υγείας τους απαιτεί νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κι όμως, εξαιτίας κυρίως της υποστελέχωσης από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι κλίνες ΜΕΘ δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες. Στις περιπτώσεις αυτές, οι γιατροί και για να κρατήσουν τους ασθενείς στη ζωή, καθώς χρειάζονται μηχανική υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών τους, αναγκάζονται να τους προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες (διασωλήνωση) σε απλούς θαλάμους νοσηλείας.

Ο ένας από τους ασθενείς που απεικονίζονται, βρήκε κρεβάτι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μόλις χθες, μετά από 5 ολόκληρες ημέρες που βρισκόταν σε απλό θάλαμο και λίστα αναμονής, ενώ ο άλλος εισήχθη μόλις σήμερα στην εφημερία του νοσοκομείου «Αττικόν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα στη χώρα μας λειτουργούν 557 κλίνες ΜΕΘ αντί για τις 3500, που προβλέπονται από τα διεθνή standarts, για το σύνολο των ανεπτυγμένων νοσοκομειακών κρεβατιών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής, που εξυπηρετούν 6 εκ. πληθυσμό (Αττική, γύρω περιοχές, νησιά),  με μόλις 224 κλίνες ΜΕΘ.

Στο Αττικό Νοσοκομείο συγκεκριμένα είναι ανεπτυγμένες 27 κλίνες και από αυτές λειτουργούν μόνο οι 19, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΠΟΕΔΗΝ:

«Διασωληνωμένοι Ασθενείς σε λίστα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Στις ΜΕΘ έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Αναβάλλονται σοβαρά χειρουργεία λόγω έλλειψης ΜΕΘ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης – ΠΟΕΔΗΝ: «Αυτή είναι η κατάσταση με τις ΜΕΘ – Λειτουργούν 557 αντί για … 3.500!» 

Αττικό Νοσοκομείο: Μία ακόμη εφημερία του τρόμου

Τα προβλήματα με την έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ, όμως, δεν είναι τα μόνα που αντιμετωπίζει το «Αττικό» Νοσοκομείο, καθώς χθες εφημέρευε για μια ακόμη φορά με χαλασμένο τον αξονικό και μαγνητικό τομογράφο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε επίσης – «Αττικόν»: Εφημερία του τρόμου με χαλασμένο αξονικό – Απίστευτη η ταλαιπωρία των ασθενών, λέει η ΠΟΕΔΗΝ [pics]

Αποτέλεσμα, η απίστευτη ταλαιπωρία των ασθενών και τα διάσπαρτα ράντζα σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου. «Για μια ακόμη φορά το νοσοκομείο ξεκίνησε να εφημερεύει με απόλυτη πληρότητα κλινών. Δεν υπήρχε ούτε ένα κρεβάτι άδειο. Που να τοποθετηθούν όλοι αυτοί οι ασθενείς που αναγκάστηκαν να κάνουν εισαγωγή. Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους με το «Αττικό», αναφέρει μιλώντας στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε επίσης: Νοσοκομείο «Αττικόν» – Ράντζα παντού μετά την εφημερία!