Νοσοκομείο «Αττικόν» – Ράντζα παντού μετά την εφημερία!

  • Γιάννα Σουλάκη
ράντζα
Ωρες μετά την προχθεσινή εφημερία του "Αττικόν" και 100 ράντζα παραμένουν διάσπαρτα σε όλο το νοσοκομείο. Εξω από τους θαλάμους των κλινικών, στους διαδρόμους και σε κάθε γωνιά που μπορεί να χωρέσει έστω κι ένα φορείο.

Οι εικόνες είναι από τη μονάδα βραχείας νοσηλείας του «Αττικόν». Ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα από προχθες, ενώ κανονικά από τη συγκεκριμένη μονάδα παίρνουν εξιτήριο μέχρι το τέλος της ημέρας.

Σύμφωνα με πάγια πρακτική του νοσοκομείου τα ράντζα αναπτύσσονται αρχικά εκεί κατά τη διάρκεια της εφημερίας, για να προωθηθούν στη συνέχεια στους θαλάμους. Ομως, παρ’ ότι οι ασθενείς στοιβάζονται στους διαδρόμους από χθες, μέχρι την Τετάρτη στις 9.00 το βράδυ, παρέμεναν εκεί, χωρίς να προωθηθούν σε θαλάμους.

Η εφημερία του «Αττικόν» σε νούμερα

  • 870 προσελεύσεις,
  • 190 εισαγωγές,
  • 100 ράντζα
  • 22 ασθενείς στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας

Η γρίπη φεύγει…τα ράντζα μένουν στο «Αττικόν»

Παρά το γεγονός ότι το χειμώνα, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε χαρακτηρίσει τα ράντζα «παροδικό φαινόμενο», το οποίο είχε αποδώσει στην έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης, αποδεικνύεται τελικά ότι μάλλον αποτελούν μόνιμο φαινόμενο.

Αυτό σχολίασε μιλώντας στο iatropedia.gr o Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. «Ωρες μετά την εφημερία και 100 ράντζα είναι διάσπαρτα στο «Αττικό» νοσοκομείο. Αυτό δείχνει την κατάρρευση της δημόσιας υγείας, την έλλειψη πρωτοβάθμιας υγείας και την έλλειψη ικανού αριθμού κλινών, που να μπορούν να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση. Η κυβέρνηση προσπαθούσε να μας πείσει τον χειμώνα ότι ήταν ένα πρόσκαιρο φαινόμενο, λόγω της γρίπης. Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μόνιμο φαινόμενο», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος και συμπληρώνει ότι «Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει καθόλου ότι είμαστε πρώτοι με πάνω από 1.600 νεκρούς τον χρόνο, στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν