«Αττικόν»: Εφημερία του τρόμου με χαλασμένο αξονικό – Απίστευτη η ταλαιπωρία των ασθενών, λέει η ΠΟΕΔΗΝ [pics]

  • Γιάννα Σουλάκη
Αττικόν
Ακόμη μια εφημερία με χαλασμένα ακτινολογικά μηχανήματα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου "Αττικόν" σήμερα. Ο κοντινότερος στα ΤΕΠ αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου βρίσκεται σε απόσταση διακοσίων μέτρων, ενώ οι συνοδοί αναγκάζονται να μεταφέρουν μόνοι τους τα φορεία των ασθενών, λόγω έλλειψης τραυματιοφορέων, σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται αυτή τη στιγμή οι ασθενείς που επισκέπτονται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Νοσοκομείο «Αττικόν», που εφημερεύει, καθώς είναι χαλασμένα δύο διαγνωστικά μηχανήματα αιχμής: ο αξονικός τομογράφος και το ακτινολογικό μηχάνημα των ΤΕΠ.

Οι ουρές αναμονής στα φορεία είναι τεράστιες, καθώς μεσολαβεί απόσταση από το Τμήμα Επειγόντων έως το κοντινότερο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του νοσοκομείου, στο οποίο πρέπει να μεταφερθούν οι ασθενείς ώστε να υποβληθούν στις επείγουσες διαγνωστικές εξετάσεις, δηλαδή σε ακτινογραφία και αξονική τομογραφία. Ελλείψει τραυματιοφορέων μάλιστα, πολλοί συγγενείς αναγκάζονται να μετακινούν οι ίδιοι τα φορεία και τα αμαξίδια μέχρι το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα.

Ήδη, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται και τα ράντζα. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 50 ράντζα. Έως αύριο το πρωί που λήγει η εφημερία, θα υπάρχουν περισσότερα από 100», αναφέρει μιλώντας στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

ΠΟΕΔΗΝ: «Το ακτινολογικό χαλάει συνεχώς στο «Αττικόν» – Εκτός λειτουργίας και ο αξονικός τομογράφος – Ο μαγνητικός χαλασμένος 3 χρόνια»

Η ΠΟΕΔΗΝ θυμίζει τις άπειρες καταγγελίες που έχει κάνει κατά καιρούς για τα χαλασμένα ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα του «Αττικόν» την τελευταία 3ετία: «‘Εχουμε επισημάνει πολλές φορές τις βλάβες του αξονικού και μαγνητικού του ΤΕΠ και δεν έχει βρεθεί λύση. Ο μαγνητικός των ΤΕΠ δεν λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου δεν συντηρείται σωστά, λόγω έλλειψης κονδυλίων», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.