Πλεύρης προς ΠΟΕΔΗΝ: «Τα ελεεινά ψεύδη θα παίρνουν τις απαντήσεις τους»

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Συνέχεια στη σύγκρουση μεταξύ Υπουργείου Υγείας και εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) δίνει σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πυρά ενταντίον της ΠΟΕΔΗΝ εξαπολύει και πάλι σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης από τα εγκαίνια της Ειδικής Μονάδας Λοιμώξεων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή έξω από το νοσοκομείο ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Απαντώντας στις νέες δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ότι σύμφωνα με το σύστημα υπάρχουν 40 κενές ΜΕΘ την ώρα που 120 άνθρωποι νοσηλεύονται εκτός Μονάδας, σε συνέχεια των δηλώσεων για «κρατημένες κενές VIP ΜΕΘ» που προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναιρεί το θέμα για τις VIP κλίνες και έκανε λόγο για «ελεεινά ψεύδη».

“Η πρώτη γραμμή μάχης δεν γίνεται στις τηλεοράσεις γίνεται στις ΜΕΘ”, σημείωσε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Άκουσα ότι ο κ. Γιαννάκος αναιρεί το θέμα για τις VIP κλίνες που είπε. Τα ελεεινά ψεύδη θα παίρνουν τις απαντήσεις τους. Πράγματι υπάρχει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ. Πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται κλίνη ΜΕΘ και αναγκάζονται να βρίσκονται είτε σε χειρουργικά κρεβάτια είτε σε ΜΑΘ, να διασωληνώνονται με όλους τους ιατρικούς κανόνες και την τεχνολογική υποδομή εκτός κλινών ΜΕΘ περιμένοντας να βρεθούν στους χώρους”.

Δείτε επίσης – Θάνος Πλεύρης: Κατέθεσε στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Συμπλήρωσε δε ότι: “Καταγγελία ότι το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ που έχει την πλατφόρμα κι έχουν ένα σύστημα να επιλέγουν ποιοι μπαίνουν σε κλίνες ΜΕΘ και ποιοι θα βρίσκονται έξω και να κρατάνε κλίνες ΜΕΘ, δεν μπορεί να την κάνει άνθρωπος, ο οποίος δουλεύει στο ΕΣΥ. Είναι προσβολή για όλους τους συναδέλφους του και για αυτό δεν έχει τολμήσει να πει ποιο είναι αυτό το σύστημα. Γιατί αυτό το σύστημα αν υπάρχει απευθύνεται στους γιατρούς που είναι σε ΜΕΘ, στους νοσηλευτές που είναι στα νοσοκομεία, στους ανθρώπους που είναι στο ΕΚΑΒ”.

Σε υψηλούς τόνους, ο κ. Πλεύρης διεμήνυσε ότι: “Ως υπουργός δεν θα ανεχτώ, προκειμένου ο καθένας να παίξει το τηλεοπτικό του παιχνίδι, να προσβάλει αυτούς που πραγματικά είναι στην πρώτη γραμμή μάχης. Η πρώτη γραμμή μάχης δεν γίνεται στις τηλεοράσεις, γίνεται σε αυτές τις μονάδες”.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΧΕΠΑ

Εντωμεταξύ, έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πραγματοποιούσε τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας, ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλωτές περίμεναν τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, με πανό και τον αποδοκίμασαν, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν στους διαμαρτυρόμενους την πρόσβαση στο νοσοκομείο, ενώ εκείνοι – σύμφωνα με το GR Times – έψαχναν κάθε δυνατή είσοδο προκειμένου να συναντήσουν τον Θάνο Πλεύρη και να διαμαρτυρηθούν.

Δείτε το σχετικό video:

Με  πληροφορίες από thestival.gr και GR Times