Πλεύρης για θάνατο 49χρονου: Ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του «Αγίου Ανδρέα» – Σε αργία όλοι όσοι αποδειχθεί ότι ευθύνονται

  • Γιάννα Σουλάκη
κρούσματα
Την αυστηρότητά της αναμένεται να εξαντλήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του θανάτου του 49χρονου άνδρα από την Πάτρα, που έχασε τη ζωή του από ανακοπή μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας".

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας διέταξε κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση ΕΔΕ (Δείτε ΕΔΩ).

Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, μάλιστα εβδομήντα γιατροί όλων των ειδικοτήτων εφημέρευαν την ώρα που ο 49χρονος άτυχος άνδρας, αναζήτησε βοήθεια για τους πόνους στην πλάτη από τους οποίους υπέφερε.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έλαβε από το νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» το αποτέλεσμα της έρευνας που διέταξε.

Βάσει των αποτελεσμάτων ζήτησε τη διενέργεια άμεσης ΕΔΕ. «Πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό».