Πλεύρης: Επέκταση της συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές: Έχουν διατεθεί ήδη 650 κλίνες για Covid και non Covid σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Τηλεδιάσκεψη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, είχε σήμερα το βράδυ, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με στόχο την επικαιροποίηση του πλαισίου συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η συνεργασία του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές Κλινικές στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς Covid, καθώς και στην παροχή κλινών για Covid άλλα και λοιπά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε περιστατικά του ΕΣΥ:

Στην Θεσσαλονίκη έχουν διατεθεί:

  • πάνω από 200 κλίνες για περιστατικά Covid και πάνω 100 κλίνες για λοιπά περιστατικά.

Στη Θεσσαλία, έχουν διατεθεί:

  • άνω των 200 κλινών για περιστατικά Covid και άνω των 150 για λοιπά περιστατικά.

Οι ιδιωτικές Κλινικές διαβεβαίωσαν ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πολιτείας για επιπλέον κλίνες για Covid και λοιπά περιστατικά, τόσο στην Αττική όσο και σε όλες τις άλλες περιφέρειες, όταν κριθεί απαραίτητο.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, θα υπάρξει και Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο (ΚΕΝ) για τη διαχείριση περιστατικών Covid απευθείας από ιδιωτικές Κλινικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν