«Πλάτη» βάζουν οι ιδιωτικές κλινικές στον ΕΟΠΥΥ παραχωρώντας κλίνες ΜΕΘ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σαράντα επιπλέον κλίνες ΜΕΘ θα είναι άμεσα διαθέσιμες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μετά από συμφωνία που είχε η διοίκηση του Οργανισμού με τους ιδιοκτήτες κλινικών.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ μεταξύ της νέας διοίκησης και του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), κατέληξαν στην συμφωνία οι ιδιωτικές κλινικές -μέλη της ΠΕΙΚ να διαθέσουν 40 επιπλέον κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας μέσω ΕΚΑΒ, σε όλη την Ελλάδα για τις ανάγκες των βαρέως πασχόντων.

Από την πλευρά της η νέα διοίκηση του Οργανισμού δεσμεύτηκε να επανεξετάσει έως τα τέλη Μαρτίου, σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας το θέμα του νοσηλίου της ΜΕΘ.

Να θυμίσουμε ότι οι ιδιωτικές κλινικές παρέχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας κάποιες κλίνες ΜΕΘ για να το στηρίζουν, και πληρώνονται με προσυμφωνημένο νοσήλιο. Οι ασθενείς φτάνουν κανονικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κι αφού πρώτα έχει γίνει η σχετική τηλεφωνική ενημέρωση της κλινικής.

Με την νέα συμφωνία, οι ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν άλλα 40 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής ώστε να στηρίξουν ακόμα περισσότερο το ΕΣΥ στις δύσκολες ώρες που περνάει…