ΠΙΣ: «Νέο Βατερλώ του υπουργείου Υγείας με τις εξετάσεις ειδικότητας των νέων γιατρών»

  • Γιάννα Σουλάκη
εξετάσεις ειδικότητας
Σε νέο κύμα φυγής οδηγεί τους νέους γιατρούς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τις αλλαγές στο σύστημα των εξετάσεων για τη λήψη ειδικότητας.

Πρόσκομμα αποτελεί στην επαγγελματική εξέλιξη των νέων γιατρών η διαδικασία «πανελλαδικών εξετάσεων», υποστηρίζει το νέο Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, για το νόμο  που προβλέπει βαθμολόγηση στην ιατρική ειδικότητα.

«Μετά τη φυγή περίπου 15.000 νέων γιατρών στο εξωτερικό, αλλά και την αποτυχία πρόσληψης ιατρικού προσωπικού στις ΤΟΜΥ, το υπουργείο Υγείας δημιουργεί άλλο ένα πρόσκομμα στην επαγγελματική εξέλιξη των νέων γιατρών με τη διαδικασία «πανελλαδικών εξετάσεων» μέσω των οποίων θα λαμβάνουν και «βαθμό»», αναφέρει η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο νέος Πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με την Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο: «Η παγκόσμια αυτή πρωτοτυπία της βαθμολόγησης των τίτλων ειδικότητας πλήττει βάναυσα τους νέους γιατρούς, αφού τους καθιστά δέσμιους για την υπόλοιπη επαγγελματική τους ζωή ανεξάρτητα από την εξέλιξή τους».

ΠΙΣ: Εμεση απόσυρση της ρύθμισης

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί την άμεση απόσυρση της ρύθμισης και την έναρξη διαλόγου ώστε να επιλεγεί ένα ορθό σύστημα εξέτασης για τη λήψη ειδικότητας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, λέει ο ΠΙΣ ότι το σύνολο του ιατρικού κόσμου (ΟΕΝΓΕ,ΕΙΝΑΠ, Ιατρικοί Σύλλογοι κ.λ.π.) έχει τοποθετηθεί για τις συγκεκριμένες επιλογές, ότι κινούνται προς τη λανθασμένη κατεύθυνση:

«Το Υπουργείο Υγείας για πολλοστή φορά νομοθετεί χωρίς διάλογο, χωρίς να ζητήσει την άποψη των συλλογικών οργάνων των γιατρών, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων.Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δεν μπορεί να συμφωνήσει σε αποσπασματικές ενέργειες που υποβαθμίζουν την ιατρική εκπαίδευση και τη δημόσια υγεία. Σύντομα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προτίθεται να εισηγηθεί ολοκληρωμένη πρόταση για το σύνολο της ιατρικής εκπαίδευσης και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε διάλογο από την αρχή για το θέμα της εκπαίδευσης, να ασχοληθεί με τα ουσιώδη θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και να σταματήσει να αναλώνεται με τις εκλογές του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου».

Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος

Πλαστικός Χειρουργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα κάγκελα οι νοσοκομειακοί γιατροί: Αντιδρούν στις εξετάσεις για Ειδικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν