Ποιες τροφές »δυναμώνουν» την καρδιά;

  • Iatropedia
Ασπίδα προστασίας για την καλή λειτουργία της καρδιάς αποτελούν ορισμένα τρόφιμα. Έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών κρατά δυνατή την καρδιά. Δείτε ποια είναι αυτά.

Μαύρα Φασόλια

Τα μαύρα φασόλια περιέχουν φολικό οξύ, αντιοξειδωτικά και μαγνήσιο τα οποία μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Κόκκινο κρασί

Ένα ή δυο ποτήρια κόκκινο κρασί μπορεί να είναι σωτήρια για την καλή λειτουργία της καρδιά. Και αυτό γιατί το κόκκινο κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη και κατεχίνες, δύο αντιοξειδωτικά τα οποία δυναμώνουν την καρδιά και ενισχύουν την καλή χοληστερόλη.

Σολομός

Μια κορυφαία τροφή για την υγεία της καρδιάς, είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα υγιεινά λίπη που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης των καρδιακών παθήσεων.

Η Aμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά την κατανάλωση δύο μερίδων σολομού ή άλλων λιπαρών ψαριών την εβδομάδα όπως ο τόννος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία μπορούν να προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια έχουν την ιδιότητα να ρίχνουν τη χοληστερόλη επειδή περιέχουν πηκτίνη και κάλιο, που βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος περιέχει φυτικές ίνες, φυτοχημικάπου ονομάζεται λιγνάνες, και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι πολύτιμα συστατικά για την καρδιά.

Κεράσια

Τα κεράσια, τα βύσσινα και τα αποξηραμένα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται ανθοκυανίνες οι οποίες προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία.

πηγή:http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως προειδοποιεί η καρδιά; Όλα τα σημάδια SOS