Ποιες συνήθειες »καίνε» το μυαλό

  • Iatropedia
Η καλή λειτουργία του εγκεφάλου περνά μέσα από τις συνήθειες που λίγο ή πολύ μπορεί να επηρεάσουν και τη γενικότερη υγεία. Δείτε ποιες είναι οι κακές συνήθειες που βλάπτουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου με συνέπεια να μειώνεται η διαύγεια και να ελαττώνεται και η μνήμη

Πολύ ζάχαρη

Η κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης συνδέεται με την εμφάνιση κακής ή μειωμένης μνήμης δυσκολία στη μάθηση. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε την μνήμη σας είναι να κόψετε τα πολλά γλυκά και να μειώστε την πρόσληψη της ζάχαρης

Ατμοσφαιρική ρύπανση

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνονται για την κακή λειτουργία του εγκεφάλου.

Λίγες ώρες ύπνου

Οι λίγες ώρες ύπνου ενοχοποιούνται για την κακή λειτουργία του εγκεφάλου . Έρευνες ες έχουν καταστήσει σαφές ότι αν δεν κοιμάστε αρκετά για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε πιθανώς προκληθούν βλάβες στον εγκέφαλο.

Οι γιατροί συνιστούν τουλάχιστον οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Κακή διατροφή

Η διατροφή που δεν περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται όχι μόνο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και της γενικότερης υγείας προκαλεί σταδιακά έλλειψη πνευματικής και σωματικής ενέργειας.

Τα ποτά και τα τσιγάρα

Το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι δυνατόν να προκαλέσουν σταδιακή εξασθένηση των λειτουργιών του εγκεφάλου.

Μην παραλείπετε το πρωινό

Το ήμισυ του παντός είναι η κατανάλωση ενός σωστού πρωινού. Έτσι στην περίπτωση που φεύγετε από το σπίτι χωρίς να έχετε καταναλώσει πρωινό τότε την υπόλοιπη ημέρα πέφτουν τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα με συνέπεια να μην τροφοδοτούνται με ενέργεια τα ζωτικά σας όργανα.

πηγήhttp://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα 10 προειδοποιητικά σημάδια του Αλτσχάιμερ