Ποια κίνητρα δίνει ο Άδωνις στους νέους γιατρούς για τις ακριτικές περιοχές

  • Iatropedia
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα αλλά και οι ακριτικές περιοχές της στις οποίες οι νέοι γιατροί δεν ενδιαφέρονται να διορισθούν. Έτσι το υπουργείο υγείας σχεδιάζει να δώσει επιπλέον κίνητρα στους νέους γιατρούς για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα νησιά ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι που φυλούν Θερμοπύλες

Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων :

η σύναψη τριετούς σύμβασης για τους επικουρικούς γιατρούς, η δυνατότητα συνυπηρετήσεως, αν έχει σύζυγο γιατρό στην ίδια μονάδα, μοριοδότηση για τη πρόσληψή τους στο ΕΣΥ, παροχή διαμονής από τη τοπική κοινωνία σε σπίτι ώστε να μειωθούν τα έξοδά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί η περίπτωση της Νάξου, όπου από το 2009 είναι έτοιμες οι κτιριακές εγκαταστάσεις πλήρως εξοπλισμένες και δεν λειτουργούν γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Ένας από τους κυριότερους λόγους που οι γιατροί δεν θέλουν να διορισθούν σε κάποιο ακριτικό μέρος ή στα νησιά είναι οικογενειακοί αλλά και γραφειοκρατικοί.

Ενδεικτικό είναι ότι ο χρόνος προκήρυξης των θέσεων στα Νοσοκομεία μέχρι την απόφαση και την τοποθέτηση των γιατρών, φτάνει τα τρία χρόνια με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να έχουν βρει αλλού εργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν