Ποια είναι τα οφέλη της γιόγκα στην υγεία;

  • Iatropedia
Θέλετε να ξεκινήσετε ένα είδος άσκησης, αλλά δεν ξέρετε ποια. Υπάρχουν διάφορες μορφές άσκησης και σίγουρα θα βρείτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα. Η γιόγκα είναι μία καλή επιλογή με πολλά οφέλη τόσο για την ψυχική υγεία όσο και για τις χρόνιες παθήσεις. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ποια είναι τα οφέλη της γιόγκα.

Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη

Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Διαβάστε για τα οφέλη της γιόγκα:

– Όλοι οι τύποι άσκησης έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν τα άτομα με κατάθλιψη και η γιόγκα δεν αποτελεί εξαίρεση. Η άσκηση, όπως η γιόγκα, διεγείρει επίσης την παραγωγή της ωκυτοκίνης, την ορμόνη της αγάπης.

-Η γιόγκα είναι αποτελεσματική θεραπεία για το χρόνιο πόνο στην πλάτη. Ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνιο πόνο, οι ασκήσεις της γιόγκα μπορεί να βελτιώσουν την ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης.

– Υπάρχουν κάποιες μελέτες που δείχνουν, ότι στα οφέλη της γιόγκα περιλαμβάνεται και η ενίσχυση της γονιμότητας. Έχει αποδειχθεί όντως, ότι μειώνει το στρες και μπορεί επίσης να βοηθήσει την καλύτερη ροή του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα και τη βελτίωση της λειτουργίας των ορμονών.

-Η γιόγκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για να αποτοξινωθεί ολόκληρο το σύστημά σας. Ορισμένες ασκήσεις επιδρούν στο θυρεοειδή αδένα και να βελτιώνουν το μεταβολισμό. Αυτό σας βοηθά να κάψετε λίπος, καθώς η αυξημένη ροή του αίματος μπορεί να βοηθήσει και στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας.

-Βοηθά στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων με καρδιακά νοσήματα και άσθμα.

– Όλοι οι τύποι γιόγκα μπορεί να βοηθήσουν στα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Στην αρθρίτιδα κάνει καλό η απαλή κίνηση και η θερμότητα.

– Με τη μείωση του ψυχολογικού στρες και της σωματικής έντασης, είναι δυνατό να βελτιωθούν οι γνωστικές λειτουργίες, όπως η οργάνωση των σκέψεων και η μνήμη.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr