Ποια είναι η νέα …τρόικα;

  • Iatropedia
Μια ισχυρή συμμαχία –τριών φορέων-δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να αντιμετωπίσει το μνημόνιο αλλά και όλα τα επακόλουθα των ενεργειών της κυβέρνησης και των δανειστών μας. Ποια είναι η νέα τρόικα;

Γιατροί, δικηγόροι και εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες, με στόχο να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας, του κοινωνικού κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε, σύσκεψη των προέδρων, των τριών επιστημονικών φορέων, για τον προσδιορισμό κοινών πλαισίων δράσης, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας.

Άλλωστε είναι τρεις από τους κλάδους που θίγονται ιδιαίτερα με τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων αποφασίσθηκε:

Πραγματοποίηση κοινής απεργίας και αποχής από τα καθήκοντα, για τα θέματα του ασφαλιστικού και διοργάνωση κοινής ημερίδας ενημέρωσης των μελών τους.

Διοργάνωσης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και συναυλίας. Διενέργεια ελέγχων σε κτίρια κλειστών αγορών (τραπεζικά καταστήματα, supermarkets, κλπ για θέματα υγιεινής και ασφάλειας πολιτών και εργαζομένων).

Ανάληψη δράσεων για την ενημέρωση των αντίστοιχων φορέων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Από κοινού διοργάνωση εκδήλωσης, κατάθεσης και καταγραφής προβληματισμών και ανταλλαγής απόψεων στις Βρυξέλλες

Συγκρότηση ειδικών επιτροπών, οι οποίες θα κληθούν να επεξεργαστούν ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο για την προστασία του κοινωνικού κράτους, του κράτους δικαίου και μιας κοινωνίας αειφόρου ανάπτυξης και αλληλεγγύης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης: « Έχοντας συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιζόμαστε για τον ασθενή, την επαγγελματική αξιοπρέπεια του ιατρικού κόσμου και την προστασία του Κοινωνικού Κράτους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν