Πέτρος Τατσόπουλος: To Ιατρικό Ανακοινωθέν για το κρίσιμο χειρουργείο

  • Γιάννα Σουλάκη
Τατσόπουλος
Μετά από τη βαρύτατη επέμβαση για την αποκατάσταση του διαχωριστικού ανευρύσματος, που διήρκησε περισσότερες από 5 ώρες, ο Πέτρος Τατσόπουλος βγήκε από το χειρουργείο, όμως, οι γιατροί του εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Δύσκολη μάχη έδωσαν οι γιατροί για να καταφέρουν να κρατήσουν στη ζωή τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος κατέρρευσε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έδωσε υπεράνθρωπη μάχη για να καταφέρει να αποκαταστήσει το διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής, από το οποίο -όπως αποδείχθηκε- έπασχε.

Σύμφωνα με το Ιατρικό Ανακοινωθέν που εκδόθηκε πριν από λίγο για τον Πέτρο Τατσόπουλο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο:

«Ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».

Διαβάστε επίσης: Πέτρος Τατσόπουλος: Έπαθε διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής – Πολύ σοβαρό και κατεπείγον χειρουργείο

Παρ’όλο που κερδίθηκε η πρώτη δύσκολη μάχη, οι θεράποντες γιατροί είναι ακόμα εξαιρετικά επιφυλακτικοί, καθώς όπως λένε, ο ασθενής έχει να διανύσει μακρύ και δύσκολο δρόμο μέχρι την πλήρη αποκατάσταση, ενώ τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν