Πέντε »γιατί» να τρώτε τα φρούτα!

  • Iatropedia
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στους περισσότερους να ακολουθήσουν μια υγιή διατροφή η οποία να περιέχει πολλά φρούτα και λαχανικά. Έτσι δεν είναι σπάνιο οι περισσότερο να προσπαθούν να λάβουν τα πολύτιμα συστατικά μέσω υποκατάστατων

Πάντως όλοι οι οργανισμοί υγείας προτείνουν την κατανάλωση τουλάχιστον πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα,.

Στο μεταξύ όλο και περισσότερες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι

Οι βιταμίνες δεν μπορούν να υποκαταστήσουν σε καμία περίπτωση τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία περιέχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία που έχει ανάγκη ο οργανισμός.

Στο μεταξύ έρευνες των World Cancer Research Fund και American Institute for Cancer Research έδειξαν ότι η κατανάλωση λαχανικών όπως το μαρούλι, το μπρόκολο και το λάχανο, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο στόμα, το στομάχι και το έντερο.

Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι ότι τα φρούτα και λαχανικά έχουν λίγες θερμίδες πολλές φυτικές ίνες απαραίτητα συστατικά για την διατήρηση του βάρους αλλά και της καλής υγείας.

Την ίδια στιγμή οι ειδικοί συστήνουν να τρώμε ποικιλία φρούτων και λαχανικών, αφού το κάθε ένα έχει και την δική του θρεπτική αξία.

Πάντως σε περίπτωση που δεν μπορείτε να καταναλώνετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά επιλέξτε τα αποξηραμένα ή τα κονσερβοποιημένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες τροφές κάνουν καλό στην καρδιά;