Παύλος Πολάκης: Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά στο Νοσοκομείο Λασιθίου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως ανακοίνωσαν από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, "τα καλά νέα από την καλή δουλειά που γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης (ΓΝ Λασιθίου - ΚΥ Νεαπόλεως) είναι απανωτά το τελευταίο διάστημα".

Στις 6-11-2018 υπογράφηκε η σύμβαση για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για το έργο της ανακατασκευής 23 λουτρών των θαλάμων νοσηλείας των κλινικών Παθολογικής, Χειρουργικής και πρώην Καρδιολογικής του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι εργασίες ανακατασκευής των κλειστών και αδιάθετων μέχρι σήμερα χώρων που αναμένεται να στεγάσουν την Αιμοδοσία, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και την Μονάδα Ενδοσκοπήσεων Πεπτικού, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίας για την ανακατασκευή της Ορθοπεδικής, Ουρολογικής, Οφθαλμολογικής και Ουρολογικής Κλινικής.

Οι εργασίες αυτές αποτελούν την υλοποίηση των κεντρικών στόχων του Υπουργείου και της Διοίκησης, ενώ αφορούν σε παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στο παλαιό κτίριο του νοσοκομείου από την κατασκευή του έως σήμερα και μάλιστα χωρίς να κωλύουν τη λειτουργία των κλινικών. Να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούν μέρος του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης τα Διοίκησης για την περίοδο 2016-2019 και στο πλαίσιο αυτό έχουν μέχρι σήμερα ανοιχτεί και επαναλειτουργήσει οι ακόλουθοι κλειστοί και αδιάθετοι χώροι του νοσοκομείου:

·         Οκτώβριος 2016: ανοίχτηκε η κλειστή βόρεια πτέρυγα στο ισόγειο του παλαιού κτιρίου στην οποία μετεγκαταστάθηκε και λειτουργεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

·         Ιανουάριος 2018: ανοίχτηκε η κλειστή βόρεια πτέρυγα στον 4ο όροφο του παλαιού κτιρίου (πρώην Ορθοπεδική), όπου μετεγκαταστάθηκε και λειτουργεί το Καρδιολογικό Τμήμα.

·         Μάρτιος 2018: ανοίχτηκε μία κλειστή αίθουσα ενδοσκοπήσεων στα Χειρουργεία στον 3ο όροφο του νέου κτιρίου η οποία  λειτουργεί ως Αίθουσα Ενδοσκοπήσεων Πεπτικού.

Επιπλέον, εντός του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί το άνοιγμα της κλειστής βόρειας πτέρυγας στον 1ο όροφο του παλαιού κτιρίου (πρώην ΜΕΘ) για τη μετεγκατάσταση της Αιμοδοσίας, καθώς και της κλειστής νότιας πτέρυγας στο 2ο όροφο του παλαιού κτιρίου (Πρώην Μαιευτήριο) για την ανάπτυξη Ενδοσκοπικής Μονάδας Πεπτικού, ενώ τέλος αναμένεται σύντομα η εκπόνηση της τεχνικής μελέτης για το άνοιγμα της κλειστής νότιας πτέρυγας στον 1ο όροφο του παλαιού κτιρίου (πρώην Μαιευτική/Γυναικολογική) για την ανάπτυξη Ψυχιατρικού Τμήματος.

Στις 8-11-2018 η Διοίκηση του νοσοκομείου με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοίνωσε στους πολίτες της περιοχής ότι ένας ακόμη στόχος έγινε πράξη: Ο νέος σύγχρονος Λαπαροσκοπικός Πύργος του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αξίας 74.000 € εγκαταστάθηκε και τέθηκε ήδη σε λειτουργία. Η προμήθεια του νέου πύργου συμπλήρωσε μια σειρά προμηθειών τα δύο τελευταία χρόνια στην κατεύθυνση της ανανέωσης/αναβάθμισης του εξοπλισμού των Χειρουργείων του νοσοκομείου (κλίβανος αποστείρωσης, πλυντήριο χειρουργικών εργαλείων, υστεροσκοπική αντλία κ.α.).

Αναφέρει ο κ. Πολάκης:

«Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στη Διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου, αφού οι μόνοι ωφελημένοι απ’ όλα αυτά είναι -και θα είναι- οι πολίτες του Λασιθίου».