Παρέμβαση ΕΦΕΤ για τα σοκολατάκια της ΙΚΕΑ που ανακλήθηκαν

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΕΦΕΤ
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενημερώθηκε από την εταιρεία "ΙΚΕΑ" σχετικά με την ανάκληση έξι σοκολατοειδών προϊόντων λόγω μη ακριβούς αναφοράς της συχνής και όχι σποραδικής παρουσίας φουντουκιού και αμυγδάλου, αν και αναφέρεται πιθανή περιεκτικότητα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, tα φουντούκια και τα αμύγδαλα είναι συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία και να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτά.

Ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι του ΕΦΕΤ για τα σοκολατοειδή προϊόντα που ανακάλεσε η IKEA.

Πρόκειται για τα προϊόντα ανεξαρτήτως παρτίδας GODIS CHOKLADKROKANT MILK σε συσκευασία των 450 γρ., GODIS CHOKLADRAN CHOC WAFERS σε συσκευασία των 168 γρ., CHOKLAD NOT CHOC HAZELNUTS UTZ σε συσκευασία των 100 γρ., CHOKLAD LJUS MILK CHOC BAR UTZ σε συσκευασία των 100 γρ., CHOKLAD LINGON & BLABAR CHOC σε συσκευασία των 180 γρ. και CHOKLADKROKANT BREDBAR CHOC σε συσκευασία των 400 γρ., οι οποίες διατίθενται μόνο από το κατάστημα τροφίμων των ΙΚΕΑ.

Παράλληλα, καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα και παρουσιάζουν ευαισθησία στα φουντούκια και/ή τα αμύγδαλα να μην τα καταναλώσουν.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν