Παράταση μιας εβδομάδας στην ισχύ των μέτρων εισηγούνται οι επιστήμονες – Παραμένει η απαγόρευση της μουσικής

  • Γιάννα Σουλάκη
στρεπτόκοκκο
Παράταση μέχρι τις 23 Ιανουαρίου αναμένεται να πάρουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα οποία σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση της κυβέρνησης θα έληγαν στις 16 Ιανουαρίου. Αυτή είναι τουλάχιστον η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε σήμερα ,ενώ την απόφασή τους επικύρωσε και η κυβέρνηση.

Τα μέτρα κατά του κορονοϊού που είχε ανακοινώσει πριν την Πρωτοχρονιά η ελληνική κυβέρνηση, είχαν ορίζοντα ισχύος μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου. Ωστόσο, παρά την μερική αποκλιμάκωση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα κορούσματα, οι επιστήμονες δεν συμφωνούν να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, καθώς το σύστημα Υγείας πιέζεται σε μεγάλο βαθμό.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν οι ειδικοί επιστήμονες από τις 2.00 το μεσημέρι της Τετάρτης (12/1) αποφασίστηκε τα μέτρα να παραταθούν έως τις 23 Ιανουαρίου, ακριβώς όπως ισχύουν σήμερα. Η τελική απόφαση αναμένεται από την κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

Η κυβέρνηση επικύρωσε την απόφαση των επιστημόνων. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας

«Σήμερα, Τετάρτη 12/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα».