Παραλύει την Πέμπτη ο δημόσιος τομέας και στην Υγεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τόσο οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ όσο και οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι απεργούν πανελλαδικά την προσεχή Πέμπτη. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, «το Διοικητικό Συμβούλιου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κατά τη συνεδρίασή του τη Παρασκευή 1 Απριλίου, αποφάσισε να συνεχίσει σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση».

Ως εκ τούτου, όλα δείχνουν ότι τα δημόσια νοσοκομεία και το ΠΕΔΥ θα «παραλύσουν» την Πέμπτη και όπως γίνεται πάντα θα δέχονται μόνο έκτακτα περιστατικά κι όχι τα προγραμματισμένα…

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει εξάλλου και το ΕΚΑΒ με τα μέλη του και το Σωματείο Εργαζομένων του να καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος την στις 11:00 το πρωί και πορεία προς την Βουλή.

«Το ΕΚΑΒ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 07-04-2016 ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση και κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων που θέλουν να οδηγήσουν η Κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ τον Ελληνικό λαό», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με την νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 7 Απριλίου που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει τις αντιδράσεις της ενάντια στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση ενώ την ίδια μέρα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Εξάλλου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου στις 5 το απόγευμα. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την ώρα που θα πραγματοποιείται η συνάντηση των κυβερνητικών στελεχών με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το Ασφαλιστικό.

photo adedy