Πανιατρική απεργία σήμερα- Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ασφαλιστικό και φορολογικό ξεχείλισαν το ποτήρι της απόγνωσης για τους νοσοκομειακούς γιατρούς που απεργούν σήμερα πανελλαδικά. Το νέο ασφαλιστικό ήρθε να προσθέσει στη μείωση κατά 60% των εσόδων τους τα τελευταία χρόνια και στην αύξηση των ωρών εργασίας υπό απάνθρωπες συνθήκες, και μια πενιχρή σύνταξη που δεν θα έρθει παρά μετά από τεράστιες θυσίες και χρόνια και δεν θα φτάνει να ζήσουν...

Η ΟΕΝΓΕ καλεί όλους τους γιατρούς στις 2 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι σε Πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας να διεκδικήσουν:

-Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.
-Επιδότηση στο 80% του μισθού και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη του άνεργου γιατρού, κατά τη διάρκεια της αναμονής για ειδικότητα.
-Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας στην Κοινωνική Ασφάλιση. -Πλήρης κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων. Όχι στο «τζογάρισμα» των αποθεματικών.
-Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών.
-Αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών. Μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης.
-Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας.

Ο ΙΣΑ στηρίζει την κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στις 2 Μαρτίου για το νέο ασφαλιστικό νόμο και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία που αποφάσισε για τις 2 Μαρτίου, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), για το νέο ασφαλιστικό νόμο.

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία και να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εργασίας  στις 13 :00.

«Ο νέος ασφαλιστικός και φορολογικός νόμος είναι ένα πρόχειρο , ανεφάρμοστο και ανθρωποκτόνο νομοθέτημα που θα οδηγήσει στην επαγγελματική εξόντωση και στην οικονομική εξαθλίωση τον επιστημονικό κόσμο της χώρας. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέτρα για ν αποτρέψουμε την εφαρμογή του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Την υποστήριξή του στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο, για την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο Π.Ι.Σ. καλεί τους ιατρούς τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τη 1 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας.

 

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετέχουν όλοι στην απεργία την Πέμπτη, 02/03/17, στο υπουργείο Εργασίας, στη 1 μ.μ, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει να αποσυρθεί ο Νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και να καταλάβει το υπουργείο Υγείας ότι πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους γιατρούς ως υποζύγια της κυβερνητικής πολιτικής.

«Να αποτελέσει η απεργία στις 2 Μάρτη το εφαλτήριο για νέους αγώνες ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ)».

Όπως αναφέρει, από κοινού υγειονομικοί και ασθενείς, θα παλέψουν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα  στη μόνιμη δουλειά, στην υγεία και στην ασφάλιση.

 

Εξάλλου, και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.) αποφάσισε να στηρίξει την εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, την οποία έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 2 Μαρτίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κατά του νέου φοροασφαλιστικού νόμου.

Επίσης, το Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο. καλεί οδοντιάτρους, και του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα Υγείας, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από το υπουργείο Εργασίας, η οποία έχει προγραμματισθεί για τη 1 μ.μ. της Πέμπτης 2 Μαρτίου.