ΠΙΣ: Ενημέρωσε τον Κικίλια για τη μετατροπή των νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ)

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Ενημέρωση έλαβε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για τις προτάσεις που καταθέτει σε δημόσιο διάλογο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σχετικά με την αλλαγή νομικού καθεστώτος λειτουργίας των Δημόσιων Νοσοκομείων και τη μετατροπή τους σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιο Εξαδάκτυλο και τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Ελευθερίου δέχθηκε σήμερα στην Αριστοτέλους, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

Στη συνάντηση, ο κ. Εξαδάκτυλος παρουσίασε στον κ. Κικίλια τις προτάσεις του ΠΙΣ για το σύστημα Υγείας. Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις και θα τοποθετηθεί επ’ αυτών στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης – Νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ): «Δεν μας εκπροσωπεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος»

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ότι βρίσκονται σε τελικό στάδιο υλοποίησης, οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ 800 νέων γιατρών όλων των ειδικοτήτων σε όλη τη χώρα.

Δείτε επίσης – Σύμπραξη «δημόσιου – ιδιωτικού» στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ: Αντίθετες και οι Ιδιωτικές Κλινικές

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Σεβόμαστε τις αποφάσεις του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ)

Μετά το πέρας της συνάντησης, απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα για το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, που δεν ενέκρινε την θεραπεία του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ στο εξωτερικό, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι οφείλουμε να σεβόμαστε τις αποφάσεις των ανώτατων οργάνων της Πολιτείας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης του αιτήματος:

«Δεν μπορούμε να μη σεβόμαστε ή να αμφισβητούμε τις αποφάσεις των ανωτάτων γνωμοδοτικών οργάνων της Πολιτείας. Μπορούμε ενδεχομένως να ξαναζητήσουμε να επανεξετάσουν την περίπτωση. Θα πρέπει όμως να σεβόμαστε αυτές τις αποφάσεις. Όλοι ευχόμαστε το καλύτερο για όλους τους ασθενείς μας και ειδικά για τον συγκεκριμένο μικρό ασθενή, αλλά δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιο είναι το καλύτερο. Είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι που απαρτίζουν το Α.Υ.Σ., έχουν φροντίσει με κάθε τρόπο, έχουν μελετήσει συστηματικά και διεξοδικά όλες τις παραμέτρους και εφόσον κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, είναι αυτή που εξυπηρετεί την υγεία του μικρού ασθενούς».