Παίδων Πεντέλης: Δραματική μείωση των χειρουργείων λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

  • Γιάννα Σουλάκη
Παίδων Πεντέλης
Σε άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία διακομίζονται χειρουργικά περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο Παίδων Πεντέλης, λόγω δραματικής έλλειψης αναισθησιολόγων.

Το θέμα της δραματικής μείωσης των χειρουργείων στο Παίδων Πεντέλης, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων έφερε στη Βουλή, ο βουλευτής της Ν.Δ. και επικεφαλής του Τομέα Υγείας κ. Βασίλης Οικονόμου.

«Από τους τέσσερις αναισθησιολόγους έχουν μείνει δύο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο κ. Οικονόμου, «αφού η μία απουσιάζει με άδεια κύησης και η Διευθύντρια με εκπαιδευτική άδεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Συνέλευση Χειρουργικού Τομέα να αποφασίσει όλα τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά  κατά τα πρωινά των ημερών Τρίτης – Τετάρτης – Παρασκευής (μη 24ωρη γενική εφημερία) να διακομίζονται στα άλλα εφημερεύοντα παιδιατρικά νοσοκομεία, ενώ για τα τακτικά χειρουργεία υπάρχει μειωμένη λίστα τόσο ως προς τον αριθμό χειρουργικών τραπεζιών όσο και των περιστατικών κάθε τμήματος. Ολα τα δρομολογημένα τακτικά χειρουργικά περιστατικά που αναβάλλονται, ρυθμίζονται από το Γραφείο Προστασίας του Πολίτη», αναφέρει ο βουλευτής της Ν.Δ. στην ερώτησή του.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ο αναισθησιολόγος …δεν φάνηκε

Η 1η ΥΠΕ είχε δεσμευτεί ότι την 01.04.2019 το κενό θα καλυπτόταν από αναισθησιολόγο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ.Σοφία», όμως, ακόμα δεν έχει φανεί. Εάν συνεχιστεί το πρόβλημα, η τριμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση όλων των Ιατρών του Νοσοκομείου για να γίνει ενημέρωση και να παρθούν δραστικές αποφάσεις.

Ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Για ποιους λόγους δεν υπήρξε σωστός προγραμματισμός ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην υλοποίηση χειρουργείων λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης;
  • Σε ποιες σχετικές και άμεσες ενέργειες θα προβείτε ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα;

Στο θέμα είχε αναφερθεί και η ΠΟΕΔΗΝ πριν από λίγες μέρες: Κόβονται τα χειρουργεία στο ΠΑΙΔΩΝ! Τι αποφάσισαν οι χειρουργοί – Τι λένε οι εργαζόμενοι