Κόβονται τα χειρουργεία στο ΠΑΙΔΩΝ! Τι αποφάσισαν οι χειρουργοί – Τι λένε οι εργαζόμενοι

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΠΑΙΔΩΝ
Σύμφωνα με απόφαση του Χειρουργικού Τομέα στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, τα τακτικά χειρουργεία μειώνονται δραστικά και όλα τα επείγοντα περιστατικά, τα χρήζοντα χειρουργείου, κατά τα πρωινά των ημερών Τρίτης-Τετάρτης-Παρασκευής (μη 24ωρη γενική εφημερία ) θα διακομίζονται στα άλλα εφημερεύοντα Παιδιατρικά Νοσοκομεία!

Αιτία είναι η έλλειψη αναισθησιολόγων, όπως αναγράφεται στην σχετική ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και, φυσικά, στο υπουργείο Υγείας.

Δείτε την απόφαση της Συνέλευσης Χειρουργικού Τομέα στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ σχετικά με έλλειψη Αναισθησιολόγων:

Στις 27-03-2019 έγινε έκτακτη σύσκεψη του Χειρουργικού τομέα και συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν λόγω του μειωμένου Ιατρικού προσωπικού του Αναισθησιολογικού τμήματος.

Με δεδομένο ότι η λειτουργία του Χειρουργικού τομέα στο Νοσοκομείο μας δεν είναι ασφαλής, αποφασίστηκε ότι:

  • Όλα τα επείγοντα περιστατικά , τα χρήζοντα χειρουργείου, κατά τα πρωινά των ημερών Τρίτης-Τετάρτης-Παρασκευής (μη 24ωρη γενική εφημερία ) θα διακομίζονται στα άλλα εφημερεύοντα Παιδιατρικά Νοσοκομεία
  • Για τα τακτικά χειρουργεία υπάρχει μειωμένη λίστα, τόσο ως προς τον αριθμό χειρουργικών τραπεζιών, όσο και των περιστατικών κάθε τμήματος .
  • Όλα τα δρομολογημένα τακτικά περιστατικά προς χειρουργείο που αναβάλλονται, θα ρυθμίζονται από το Γραφείο Προστασίας του Πολίτη.

Εάν συνεχιστεί το πρόβλημα και μετά την 01/04/2019 (ημερομηνία δέσμευσης της 1ης ΥΠΕ ότι θα προσέλθει αναισθησιολόγος), η τριμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ , θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση όλων των Ιατρών του Νοσοκομείου, για να γίνει ενημέρωση και να παρθούν δραστικές αποφάσεις.

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Την ίδια στιγμή το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου εξέδωσε δική του ανακοίνωση με την οποία εγείρει εκ νέου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού.

Λειτουργία Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος

Για μια ακόμη φορά ερχόμαστε να χτυπήσουμε το καμπανάκι στο Υπουργείο Υγείας, στην 6η Υ.ΠΕ. και στην Διοίκηση του Νοσοκομείου για την λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Νοσοκομείου μας!

Αυτή την στιγμή το συγκεκριμένο τμήμα λειτουργεί ουσιαστικά με μόνο 2 γιατρούς του ΕΣΥ ακτινοδιαγνώστες με ότι αυτό συνεπάγεται! Οι εφημερίες, οι οποίες είναι καθημερινές για το Νοσοκομείο, καλύπτονται οριακά κάθε μήνα, ενώ η εξυπηρέτηση των πολιτών του νομού και της ευρύτερης περιοχής και η κάλυψη των αναγκών τους σε ότι αφορά στα καθημερινά ραντεβού είναι πρακτικά υπό το μηδέν!

Έχουμε την πανελλαδική πρωτοτυπία από τον Ιούνιο του 2018 να έχουμε καινούριο αξονικό τομογράφο, που το Νοσοκομείο προμηθεύτηκε με ίδιους πόρους πράγμα αξιέπαινο, αλλά να μην έχουμε ιατρικό προσωπικό να τον λειτουργήσουμε! Έτσι για αξονικές εξυπηρετούνται μόνο οι ασθενείς που νοσηλεύονται και τα περιστατικά που φθάνουν στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Είναι προφανές ότι με δυο γιατρούς στο σύνολο του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος δεν μπορεί να γίνουν ραντεβού και να λειτουργήσει το τμήμα στο σύνολο του προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του κόσμου.

Είχαν προκηρυχτεί δύο θέσεις για την πρόσληψη γιατρών του ΕΣΥ, με την ειδικότητα του ακτινοδιαγνώστη, οι οποίες όμως έμειναν άγονες και οι δύο! Κανένας δεν ήθελε να έρθει!

Καλούμε τον Υπουργείο Υγείας ΑΜΕΣΑ να επιλύσει το συγκεκριμένο θέμα! Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν οι πολίτες της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής να εξυπηρετηθούν στο Δημόσιο Νοσοκομείο του νομού και να στέλνονται με αυτόν τον τρόπο στα ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα της Ηπείρου για εξετάσεις, όπου ως γνωστόν αν έχεις να πληρώσεις κάνεις την εξέταση, αν θες ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ τότε περιμένεις 2 με 3 μήνες, λες και η αξονική, ο υπέρηχος, η μαστογραφία μπορεί να περιμένει!

Απαιτούμε την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ, μόνιμου εδώ και τώρα!

Ασφάλεια εργαζομένων στους χώρους δουλειάς τους

Πριν λίγες μέρες σε ένα από τα Κέντρα Υγείας του ορεινού όγκου του νομού Άρτας, 4 εργαζόμενοι που ήταν εκείνη την ώρα στην βάρδια τους, έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από πολίτη που προσήλθε στις 1:30 το βράδυ και απαιτούσε από τους αγροτικούς γιατρούς της εφημερίας να «γράψουν στο χαρτί ότι αυτός ήθελε»!

Δυο αγροτικοί γιατροί και δύο νοσηλεύτριες επί μια ώρα, σε ένα Κέντρο Υγείας χωρίς θυρωρό, χωρίς φύλακα, αφού αυτές οι θέσεις καταργήθηκαν στις μνημονιακές εποχές που ζούμε, προσπαθούσαν να προφυλάξουν τους εαυτούς τους από την επίθεση και τα γρονθοκοπήματα!

Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και στα ΚΥ σχεδόν καθημερινά! Παρόμοια περιστατικά, μικρότερης έντασης, έχουν συμβεί αρκετές φορές και στο Νοσοκομείο τις νύχτες!

Δεν μπορούμε να δουλεύουμε κλειδωμένοι! Δεν μπορούμε να δουλεύουμε ένας και δύο στην βάρδια! Δεν μπορούμε να δουλεύουμε και απλήρωτοι πολλές φορές! Να σημειώσουμε ότι το σύνολο του προσωπικό των ΚΥ έχει να πληρωθεί εφημερίες και νυχτερινά από το Νοέμβριο του 2018! Επίσης να σημειώσουμε ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες τόσο των ΚΥ όσο και του Νοσοκομείου, το ιατρικό προσωπικό των ΚΥ δουλεύει πότε στο ένα ΚΥ, πότε στο άλλο ΚΥ και πότε στο Νοσοκομείο!

Απαιτούμε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην φύλαξη των Νοσοκομείων και των ΚΥ. Απαιτούμε αυξήσεις στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων για να μην εφημερεύει κανένας μόνος του!

Καλούμε την 6η Υ.ΠΕ να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα που να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζόμενων στα ΚΥ στη δουλεία!

Προϋπολογισμός

Για μια ακόμη φορά στα μνημονιακά χρόνια, ο φετινός προϋπολογισμός του Νοσοκομείου είναι μειωμένος κατά περίπου 300.000,00 €. Ως πότε! Πως είναι δυνατόν να λειτουργήσουν οι δομές του Νοσοκομείου όταν η χρηματοδότηση του είναι κάθε χρόνο μειωμένη, ενώ οι ανάγκες του λαού αυξάνονται!

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να αγωνιστεί για να ανατραπούν οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές , που θέλουν την υγεία εμπόρευμα κι όχι δημόσιο αγαθό! Οι πολιτικές που μειώνουν την χρηματοδότηση της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πολιτικής και σπρώχνουν με αυτόν τον τρόπο στο κλείσιμο και στην υπολειτουργία δημόσιων δομών!

Απαιτούμε την αύξηση του προϋπολογισμού για το Νοσοκομείο!

Δικαστική Δικαίωση εργαζόμενου

Την προηγούμενη εβδομάδα, επιδόθηκε στο Νοσοκομείο δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων που δικαιώνει πλήρως εργαζόμενο του Νοσοκομείου που είχε απομακρυνθεί αρχές του 2017 από την θέση του προϊσταμένου. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, άμεσα αποφάσισε με απόφαση ΔΣ να ασκήσει έφεση στην απόφαση και να μην την εφαρμόσει. Αξιοσημείωτα είναι δυο γεγονότα: α) η απόφαση της Διοίκησης να πάει απέναντι στην δικαστική απόφαση ( αλήθεια μπορεί να ασκηθεί έφεση σε μια τέτοια απόφαση;) και 2) η στάση του αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου που συντάχθηκε με το μέρος της Διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους. Αλήθεια ποιους εκπροσωπεί στο Διοικητικό Συμβούλιο; Αλήθεια όταν θα έρθουν στο ΔΣ του Νοσοκομείου οι υποθέσεις των αγωγών για τον 13ο και 14ο μισθό τι θέση θα πάρει;

Καταγγέλλουμε την στάση του αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου. Δεν έχει καμιά «δικαιολογία», γιατί για το ίδιο θέμα ο αιρετός εκπρόσωπος των γιατρών έπραξε αυτό για το οποίο είναι εκλεγμένος και υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Καλούμε την Διοίκηση να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση, ως οφείλει!

Κεραυνοί και από την ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ με δική της ανακοίνωση κοινοποιεί τα παραπάνω προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει τα πολύ σοβαρά προβλήματα και στο νοσοκομείο Άρτας:

Η κυβέρνηση διαλύει τα Νοσοκομεία για να επιτύχει τα υπερπλεονάσματα.

Φτάνει πια.

Σταμάτησαν τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης.

Οι Αξονικές στην Άρτα συνεχίζουν να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα λόγω έλλειψης γιατρών

Άπειρες και τραγικές καταστάσεις δημιουργούντα στα Νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Που είναι οι χιλιάδες γιατροί – νοσηλευτές που προσλαμβάνει το δίδυμο Τσίπρας – Πολάκης.

ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Σταμάτησαν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Υπηρετούν 4 αναισθησιολόγοι και έμειναν μόνο δύο. Λείπουν η μία με άδεια κύησης και η Διευθύντρια με εκπαιδευτική άδεια.

Σταμάτησαν όλα τα έκτακτα και τα περισσότερα των τακτικών χειρουργείων. Επισκέφθηκαν τον Υποδιοικητή της ΥΠΕ. Τους είπε ότι από 1 Απρίλη θα καλυφθούν με αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας. Πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Ακόμη να εμφανισθεί αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας.

Δείτε την απόφαση του Χειρουργικού Τομέα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα λειτουργεί με μόνο δύο γιατρούς. Μέχρι πρόσφατα οι αξονικές γίνονταν στον ιδιωτικό τομέα γιατί ήταν χαλασμένος ο αξονικός και τώρα που προμηθεύτηκαν καινούργιο αξονικό συνεχίζουν να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα γιατί δεν έχουν γιατρούς.

Λόγω έλλειψης φύλαξης στα Κέντρα Υγείας κινδυνεύουν οι ζωές των γιατρών και νοσηλευτών. Πριν λίγες ημέρες άτομο προσήλθε στο Κέντρο Υγείας 1:30 το βράδυ και απαιτούσε από το προσωπικό να γράψουν στο χαρτί ότι αυτός ήθελε. Δύο αγροτικοί ιατροί και δύο νοσηλευτές έφαγαν άγριο ξύλο από το εν λόγω άτομο.

Το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει καθόλου φύλαξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν