Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: «Τα χειρουργεία θα λειτουργήσουν κανονικά από Δευτέρα 12/02», αποφάσισαν οι γιατροί

  • Γιάννα Σουλάκη
Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού
Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους από την ερχόμενη Δευτέρα 12/02/24 αποφάσισαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού", καθώς το υπουργείο Υγείας υποσχέθηκε λύση στην υποστελέχωση του χειρουργικού τομέα.

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε πριν από λίγο ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αποφαίστηκε να μην ανασταλεί η λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από Δευτέρα 12-02-2024.

Προηγήθηκε η δέσμευση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι θα δοθεί οπωσδήποτε λύση ώστε τα τακτικά χειρουργεία του Παίδων να μην κλείσουν.

Δείτε επίσης: Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα χειρουργεία του Παίδων δεν θα κλείσουν» – Ποια λύση βρέθηκε

Ωστόσο, οι γιατροί έθεσαν μια προϋπόθεση, πως εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων.

Οι γιατροί επισημαίνουν, επίσης, πως περιμένουν μέχρι τότε να υλοποιηθεί η δέσμευση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για:

  • διάθεση ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης,
  • μετακίνηση για 15 ημέρες ενός γιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
  • προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα,

Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες, όπως αναφέρεται.

Δείτε την απόφαση της 1ης ΥΠΕ για τις μετακινήσεις των γιατρών ΕΔΩ