Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα χειρουργεία του Παίδων δεν θα κλείσουν» – Ποια λύση βρέθηκε

  • Γιάννα Σουλάκη
Αλεξία
Κατηγορηματικά αντίθετος δηλώνει ο υπουργός Υγείας αναφορικά με τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις του Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα ώστε συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Το σενάριο που εξετάζεται είναι να υπάρξουν μετακινήσεις προσωπικού από το διπλανό νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ώστε τα τακτικά χειρουργεία να συνεχίσουν την λειτουργία τους.

Αναμένεται δε να βγει σχετική ανακοίνωση εντός της ημέρας.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης, διαβεβαίωσε πως μετά από επικοινωνία με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας και του νοσοκομείου θα υπάρξει συνάντηση με τους γιατρούς και θα δοθεί λύση στο πρόβλημα.

«Τα χειρουργεία θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα» διαβεβαίωσε συγκεκριμένα εξηγώντας ότι «το έλλειμμα αναισθησιολόγων είναι γνωστό και πανευρωπαϊκό και ότι πιστεύω ότι θα υπάρξει λύση».

Δείτε επίσης: Τέλος τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού

Να σημειωθεί την Πέμπτη 8/2/24 οι χειρουργοί του Χειρουργικού Τομέα του νοσοκομείου (ιατροί χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων και αναισθησιολόγοι) αποφάσισαν τη διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών επεμβάσεων από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και την διεκπεραίωση μόνο επειγόντων περιστατικών λόγω  έλλειψης προσωπικού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης. Τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι

«Το Τμήμα Αναισθησιολογίας του Νοσ. Παίδων Αγλ. Κυριακού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης εδώ και αρκετούς μήνες και περισσότερο μετά τη συνταξιοδότηση δύο ιατρών και την μη ανανέωση της σύμβασης ιδιώτη ιατρού (ΦΕΚ Α΄ 215/22.12.2023). Οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ’ επανάληψη και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, αλλά και τις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων», ανέφεραν συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.