Τέλος τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

  • Iatropedia newsroom
Τέλος τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
Αποφασίστηκε επίσης η λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών μόνο για επείγοντα περιστατικά, λόγω έλλειψης προσωπικού

Τη διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων από 12 Φεβρουαρίου αποφάσισε σήμερα, 8 Φεβρουαρίου, ο Χειρουργικός Τομέας (ιατροί χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων και αναισθησιολόγοι) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε επίσης η λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών μόνο για επείγοντα περιστατικά, λόγω της έλλειψης προσωπικού και, συγκεκριμένα, ιατρών αναισθησιολόγων και νοσηλευτών Αναισθησιολογικού και χειρουργείου.

Το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού εφημερεύει εναλλάξ με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» 15 ημέρες τον μήνα.

Παρά τον μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υπάρχει εδώ και καιρό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόβλημα υποστελέχωσης.

Έτσι, τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2.

Εργαζόμενοι Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού»: Από τον Ιούνιο έχει ενημερωθεί η Διοίκηση και η ΥΠΕ

«Το Τμήμα Αναισθησιολογίας του Νοσ. Παίδων Αγλ. Κυριακού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης εδώ και αρκετούς μήνες και περισσότερο μετά τη συνταξιοδότηση δύο ιατρών και την μη ανανέωση της σύμβασης ιδιώτη ιατρού (ΦΕΚ Α΄ 215/22.12.2023). Οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ’ επανάληψη και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, αλλά και τις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων που ήταν ενεργές έως τώρα, οι οποίες ήταν ήδη εξαιρετικά μειωμένες σε σχέση με τις προδιαγραφές του νοσοκομείου», αναφέρουν οι γιατροί στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο νοσοκομείο το απόγευμα της Πέμπτης 08.02.24.

Από τον Ιούνιο του 2023 έχουν ενημερωθεί τόσο η Διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ούτε έχουν προκηρυχθεί οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

«Καθώς η ύπαρξη περισσότερων ιατρών αναισθησιολόγων, αλλά και νοσηλευτών χειρουργείου και αναισθησιολογικού είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες, οι κλινικές/τμήματα του Χειρουργικού Τομέα διακόπτουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις σε παιδιά, αναγνωρίζοντας την έλλειψη προσωπικού ως πρόβλημα που οφείλει να λυθεί άμεσα, ώστε να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των ασθενών και των εργαζόμενων στα χειρουργεία του νοσοκομείου», καταλήγουν οι γιατροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στρεπτόκοκκος: 94 κρούσματα και 23 θάνατοι στην Ελλάδα μέσα σε έναν χρόνο – 11 σε παιδιά

Προς πλήρη κατάργηση τα σφραγίσματα και οι λάμπες με υδράργυρο στην ΕΕ

Ηλεκτρονικά φαρμακεία: Τι αγόρασαν online οι Έλληνες, πώς κινούνται οι τιμές