«Παγώνουν» σήμερα τα νοσοκομεία

  • Iatropedia
Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου από τις 11πμ μέχρι τέλους του ωραρίου σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μετά τη στάση εργασίας που προκήρυξε η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Οι γιατροί που θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 12 μπροστά στο υπουργείο Υγείας διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για το νομοσχέδιο για τις ιατρικές ειδικότητες που φέρνει στη βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και για τις «κουρεμένες» εφημερίες που καθιστούν επικίνδυνη τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: «Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περιθωριοποιήσει τους ιατρικούς συλλόγους και θα εκχωρήσει την ιατρική εκπαίδευση στις φαρμακευτικές εταιρείες και τα lobby των πανεπιστημιακών».

Πάντως οι γιατροί βρίσκονται στα …χαρακώματα μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές που γίνονται στο χώρο της υγείας. Ο επόμενος σκόπελος που θα προκύψει για τον Ανδρέα Λοβέρδο αφορά στις αμοιβές των γιατρών στα νοσοκομεία καθώς μετά τις φήμες που διαρρέονται ότι εξαιτίας των πιέσεων της τρόικας θα μπει μαχαίρι και στα ειδικά μισθολόγια, οι γιατροί ετοιμάζονται για μία ακόμη μάχη.