Παγώνη: «Ο υπουργός Υγείας θα προκηρύξει άμεσα 3 θέσεις αναισθησιολόγων στο Παίδων ‘Αγλαΐα Κυριακού’»

  • Iatropedia newsroom
Παγώνη
«Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε να προκηρύξει τις θέσεις αναισθησιολόγων με γρήγορους ρυθμούς», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μεγάλη αναστάτωση έφερε η ανακοίνωση των χειρούργων και αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ότι τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία διακόπτονται από 12 Φεβρουαρίου, με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ κ.Ματίνα Παγώνη να αναφέρει ότι «κάποιοι έχουν ευθύνες» για τις ελλείψεις προσωπικού.

«Να δοθεί λύση, πρόκειται για παιδιά, είναι φοβερό να υπάρχουν οχτώ χειρουργικά τραπέζια και να μη λειτουργούν» τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε ότι μίλησε σήμερα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δεσμεύτηκε να προκηρύξει 3 θέσεις αναισθησιολόγων για το Παίδων και η διαδικασία θα γίνει με «γρήγορους ρυθμούς».

«Πήρα τον υπουργό πριν μια ώρα για να δούμε τι λύση θα δοθεί. Ανέλαβε να προκηρυχθούν άμεσα οι τρεις θέσεις… Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό οι αναισθησιολόγοι έχουν δίκιο» είπε χαρακτηριστικά. «Έπρεπε οι θέσεις αυτές να έχουν προκηρυχθεί εδώ και καιρό, κάποιοι έχουν ευθύνες» σημείωσε η κ.Παγώνη. Όπως είπε, μίλησε και με τον διοικητή του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ο οποίος δεσμεύτηκε από την μεριά του να μετακινήσει έναν αναισθησιολόγο από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο «Αγλαΐα Κυριακού» είναι προγραμματισμένα 1.000 χειρουργεία μέχρι την άνοιξη του 2025. Επίσης, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό τονίζουν ότι η προκήρυξη για τις 3 θέσεις αναισθησιολόγων δεν θα λύσει το πρόβλημα, καθώς από τους 16 αναισθησιολόγους έχουν μείνει οι 9, και «δεν θα δεχτούν επικουρικό προσωπικό, χρειάζονται μόνιμοι γιατροί και αναισθησιολόγοι». «Κανείς δεν κάθεται, κανείς δεν ανανεώνει τις συμβάσεις», διαμαρτύρονται οι αναισθησιολόγοι στο Παίδων.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Δείτε επίσης: Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα χειρουργεία του Παίδων δεν θα κλείσουν» – Ποια λύση βρέθηκε

Δείτε επίσης: Τέλος τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»