ΠΑΓΝΗ: «Το έσκασε» ασθενής από τη ψυχιατρική κλινική εξαιτίας του νέου νόμου, λένε οι εργαζόμενοι

  • Iatropedia newsroom
ΠΑΓΝΗ
Ασθενής που έφτασε για εξέταση με συνοδεία αστυνομικών στην ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ, «εξαφανίστηκε» μόλις αποχώρησαν οι αστυνομικοί.

Μετά την απόφαση του υφυπουργού Υγείας κ.Δημήτρη Βαρτζόπουλου για τις αλλαγές στην μεταφορά ασθενών σε ψυχιατρικές κλινικές για ακούσιες νοσηλείες έπειτα από εισαγγελική εντολή, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που ενέχεται για τους ίδιους τους ασθενείς αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου.

To πρώτο περιστατικό που «επιβεβαιώνει» τους φόβους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έγινε χθες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού ένας ασθενής «το έσκασε» από την ψυχιατρική κλινική. Πιο συγκεκριμένα, και όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ο ασθενής συνοδευόμενος από την αστυνομία, μεταφέρθηκε από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο ΠΑΓΝΗ. Η αστυνομία αφού ολοκλήρωσε την αποστολή της, έφυγε κι εκείνος εξαφανίστηκε!

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητούσε να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στη διαδικασία μεταφοράς των ασθενών σε ψυχιατρικές κλινικές, που απαλλάσσει την αστυνομία από τη συνοδεία τους, καθώς δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος.

Δείτε επίσης: Ακούσιες νοσηλείες: «Να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στη μεταφορά ασθενών», ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

Προειδοποιούν ότι με τις αλλαγές αυτές τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα ασθενών, προσωπικού αλλά και των παρευρισκομένων στις αίθουσες του νοσοκομείου. Παράλληλα, τονίζουν και τα πρακτικά πρβλήματα που προκύπτουν. Περιστατικά που έρχονται από την επαρχία  ή το νομό Λασιθίου με εισαγγελική εντολή προς εξέταση, αφού οι αστυνομικοί που τους συνόδευσαν αποχωρούν μόλις φτάσουν στο νοσοκομείο, δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στις περιοχές τους όταν δεν θα κρίνεται η ανάγκη της εισαγωγής.

Δείτε επίσης: Ψυχική υγεία: Τι αλλάζει στην μεταφορά ασθενών για ακούσιες νοσηλείες – Ο ρόλος της αστυνομίας

Πηγή: neakriti.gr