Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Οι Έλληνες οδοντίατροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
εμφυτεύματα
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής συμμετέχει στην αυριανή (7 Απριλίου) Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που είναι αφιερωμένη στον διαβήτη. Με την ευκαιρία αυτή επισημαίνει για μια ακόμη φορά προς την Πολιτεία, την σημασία της στοματικής υγείας για τη συνολική Υγεία του ανθρώπου, δεδομένου ό,τι όπως έχει επιστημονικά αποδειχθεί, η κακή στοματική υγεία συνδέεται αιτιωδώς με σοβαρές νόσους (σακχαρώδης διαβήτης, καρδιοαγγειακά νοσήματα, πνευμονία, καρκίνος του παγκρέατος κλπ).

 

Όπως αναφέρουν οι οδοντίατροι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, «η συνεχιζόμενη αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας για την στοματική υγεία οδηγεί τους πολίτες σε «φθηνές» λύσεις που δεν συνάδουν με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών από τους επιστήμονες οδοντιάτρους και την παροχή ποιοτικών και αποτελεσματικών θεραπειών.

Ο ΟΣΑ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και ευελπιστεί πως και η αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της στοματικής υγείας δεν θα έχει την ίδια τύχη με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026″.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν