Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Μέλη της ΕΚΕ εξετάζουν δωρεάν ευάλωτους πληθυσμούς

  • Iatropedia
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς που γιορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου, υλοποιεί δράσεις πρόληψης με έμφαση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και παιδιά. Αποδέκτες των δράσεων της ΕΚΕ θα είναι τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ καρδιολογικός έλεγχος θα γίνει στους πωλητές του περιοδικού ΣΧΕΔΙΑ. Κεντρικό σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι Healthy Heart Choices for Everyone, Everywhere (Υγιεινές επιλογές για την Καρδιά για όλους, παντού), δίνοντας το μήνυμα ότι κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει την επιλογή υγιεινών πρακτικών για την καρδιά του.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ωστόσο δεν μένει σε αυτές τις δράσεις… Μέλη της θα πραγματοποιήσουν δωρεάν καρδιολογικούς έλεγχους σε ανασφάλιστους πολίτες, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, στα κεντρικά Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου.

Αναλυτικά:

– Τη Δευτέρα 28/9, δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος για τους πωλητές του περιοδικού «ΣΧΕΔΙΑ» στο πλήρως εξοπλισμένο, με σύγχρονα μηχανήματα, Καρδιολογικό Ιατρείο της ΕΚΕ.

– Την Τρίτη 29/9 στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος 78) για ανασφάλιστους πολίτες.

– Την Τρίτη 29/9 καρδιολογικός έλεγχος για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

– Την Τετάρτη 30/9 και την Πέμπτη 1/10, καρδιολογικός έλεγχος για τα παιδιά που μεγαλώνουν στο Σπίτι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον Καρέα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε το 1999 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιολογίας, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.