Ωνάσειο: Αναχώρησε σήμερα η Διονυσία Παράσχη για τις ΗΠΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Σήμερα η ασθενής αναχώρησε από το νοσοκομείο. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και γρήγορη ανάρρωση". Αυτό αναφέρεται στο τέλος της σχετικής ανακοίνωσης του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την Διονυσία Παράσχη που μεταβαίνει στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της σπάνιας περίπτωσής της.

Διαβάστε την ανακοίνωση από το Ωνάσειο: 

Η ασθενής Διονυσία Παράσχη εισήχθη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στις 25/1/2016 καθώς σε υπερηχογράφημα που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο μας διαπιστώθηκε μεγάλη συλλογή περικαρδιακού υγρού και αυξημένες πιέσεις στη δεξιά κοιλία.

Ο απεικονιστικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε, ανέδειξε μάζα στο μεσοθωράκιο που πίεζε την πνευμονική αρτηρία και επεκτεινόταν μέχρι την αορτή.

Στην ασθενή προτάθηκε η διενέργεια βιοψίας με βελόνη και καθοδήγηση από αξονικό τομογράφο για να καθοριστεί ο ιστολογικός τύπος της μάζας. Η ασθενής αρνήθηκε τη διενέργεια της βιοψίας και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.

Της εξηγήθηκαν οι πιθανοί κίνδυνοι μιας τέτοιας μεταφοράς και συστήθηκε, εφ’ όσον η ίδια και η οικογένειά της το απαιτούσαν, η μεταφορά να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών και με τη συνοδεία ιατρού.

Σήμερα η ασθενής αναχώρησε από το νοσοκομείο. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και γρήγορη ανάρρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν