Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του υπουργού Υγείας στην Θράκη

  • Iatropedia
Οι ελλείψεις σε υλικά, τεχνολογικό εξοπλισμό και προσωπικό αλλά και η καθυστέρηση χωρίς προηγούμενο στην πληρωμη των εφημεριών από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, αποτέλεσαν χθες το αντικείμενο συζήτησης του υπουργού Υγείας στις δομές της Θράκης.

της Μαριας Τσιλιμιγκάκη

Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συναντήθηκε χθες με τον διοικητή του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης Δημήτριο Λαζαρόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις ελλείψεις προσωπικού (νευρολόγου, αιματολόγου και παιδιάτρου) καθώς και για τα κενά που υπάρχουν στις οργανικές θέσεις.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των εφημεριών, ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Παράλληλα, τόνισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου είναι η στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ συζήτησε και για το μεταναστευτικό.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του κ. Κουρουμπλή στην Θράκη συνεχίστηκε με επίσκεψη στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ενώ το απόγευμα συμμετειχε σε ευρεία σύσκεψη για για τα προβλήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας.