Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταδικάζουν την «επίθεση» Πολάκη, στον συνδικαλιστή γιατρό Ηλία Σιώρα

  • Γιάννα Σουλάκη
Πολάκη
Ανακοίνωση συμπαράστασης στον συνάδελφό τους συνδικαλιστή γιατρό του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" κ. Ηλία Σιώρα, εξέδωσε η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά.

Την φραστική επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη μέσω του προσωπικού του λογαρισμού στο facebook, εναντίον του συνδικαλιστή καρδιολόγο του Ευαγγελισμού, Ηλία Σιώρα, καταδικάζουν οι γιατροί της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, ΕΙΝΑΠ.

Διαβάστε: Δεν υπάρχει μέτρο για τον Παύλο Πολάκη – Επιτέθηκε φραστικά στον πιο ευγενικό γιατρό του ΕΣΥ

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι ο συνάδελφός τους ήταν ακριβής στα όσα κατήγγειλε για την κατάσταση στη δημόσια υγεία, μέσα από τη συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης και ότι «η σκιά των τριών μνημονίων είναι βαριά πάνω από τη δημόσια υγεία και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να την εξωραϊσει»

Δείτε το: Το debate για τη Δημόσια Υγεία στην ΕΡΤ πήρε απρόβλεπτη τροπή – Ξέσπασμα για τα χάλια του ΕΣΥ – video

ΕΙΝΑΠ για το Παύλο Πολάκη:  Προσβάλλει βάναυσα τον τίμιο αγώνα χιλιάδων μαχόμενων υγειονομικών

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη φραστική επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας εναντίον του Γραμματέα της Ένωσης, με αφορμή την παρέμβαση του συναδέλφου στην κρατική τηλεόραση, για την κατάσταση στο χώρο της υγείας.

Ο συνάδελφος περιέγραψε με σαφή τρόπο την κατάσταση στην Υγεία από το 2010 μέχρι σήμερα, για την οποία και η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ τόσο πρόσφατα όσο και παλαιότερα, εκφράστηκαν με τις ίδιες εκτιμήσεις.

Κοινή πεποίθηση είναι ότι η σκιά των τριών μνημονίων είναι βαριά πάνω από τη δημόσια υγεία και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να την εξωραΐσει.

Τέτοιες φραστικές επιθέσεις εκτιμούμε ότι δεν είναι προσωπικές, αλλά προσβάλλουν βάναυσα τον τίμιο αγώνα χιλιάδων μαχόμενων υγειονομικών που μοχθούν καθημερινά για τους ασθενείς για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας».