Οδοντιατρικό συνέδριο στην Αθήνα με αντικείμενο την μάστιγα της τερηδόνας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ξεκίνησε στην Αθήνα το διεθνές οδοντιατρικό συνέδριο με τίτλο 63rd Congress of the European Organization for Caries Research, το οποίο διοργανώνεται από την επιστημονική εταιρεία European Organization for Caries Research (ORCA) . Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιουλίου 2016.

Ο επιπολασμός της νόσου μειώνεται τα τελευταία χρόνια σαν αποτέλεσμα της πρόληψης και της στοματικής υγιεινής. Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο το 2020 να μην υπάρχει καμία κοιλότητα στα παιδιά μέχρι 12 ετών.

Παρόλο που η τερηδόνα στη χώρα μας ακολουθεί την ίδια τάση της μείωσης, τα τελευταία 2-3 χρόνια συνέπεια της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης παρατηρείται μια αναστροφή.

Το Συνέδριο αποτελεί κορυφαίο διεθνές γεγονός στην έρευνα στη τερηδόνας, το οποίο συγκεντρώνει τους αναγνωρισμένους και διεθνούς κύρους επιστήμονες στο τομέα αυτό. Είναι η δεύτερη φορά που σε διάστημα 25 ετών η Ελλάδα θα φιλοξενήσει ένα διεθνούς κύρους επιστημονικό γεγονός στο τομέα της οδοντικής τερηδόνας. Η οδοντική τερηδόνα αποτελεί τη κύρια νόσο του στόματος και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την απώλεια των δοντιών.

Στις εργασίες του θα συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη στοματική υγιεινή, τις παθολογικές καταστάσεις που συνδέονται με τους σκληρούς οδοντικούς ιστούς, τις σύγχρονες τεχνολογίες και τις νέες εξελίξεις, προσφέροντας έτσι στους συμμετέχοντες την ευκαιρία ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις που επικρατούν διεθνώς.

Πρόεδρος του συνεδρίου έχει την τιμή να είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής του ΕΚΠΑ κύριος, Χρήστος Ραχιώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν