Ο υπουργός Υγείας δικαιώνει τους νοσοκομειακούς γιατρούς!

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Συνάντηση με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) είχε σήμερα στο γραφείο του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τη συνάντηση ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ομοσπονδίας (ΟΕΝΓΕ), με αφορμή τον πρόσφατο καταλογισμό από δικαστήριο σε γιατρό του ΕΣΥ, υπέρογκου ποσού ως αποζημίωση για ιατρική αμέλεια.

Η απόφαση στηρίχθηκε σε εγκύκλιο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, η οποία προβλέπει πως αν γιατρός του ΕΣΥ καταδικαστεί έστω και για απλή αμέλεια λόγω ιατρικής επιπλοκής, τότε μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλογίζεται σε αυτόν η όποια αστική αποζημίωση έχει καταβάλλει το νοσοκομείο.

Δείτε επίσης: Εγκύκλιος Χουλιαράκη: Άνω – κάτω ο ιατρικός κόσμος με τις αποζημιώσεις για ιατρική αμέλεια σε γιατρούς

Ο Υπουργός Υγείας συμφώνησε με την ΟΕΝΓΕ ότι είναι άδικος ο καταλογισμός προστίμων σε γιατρούς που ασκούν το λειτούργημά τους υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες και δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα που έχει προκύψει σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Συνάντηση της ΕΙΝΑΠ με τον γεν. γραμματέα συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών

Συνάντηση για τα προβλήματα των νοσοκομειακών γιατρών (χρηματοδότηση νοσοκομείων, προσλήψεις προσωπικού, μισθολόγιο, ΜΕΘ κ.α) πραγματοποίησαν και οι γιατροί της Ένωσης Ιατρικών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, κ. Θ. Κοντογεώργη.

Στη συζήτηση, οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ έθιξαν, επίσης, το θέμα με τον καταλογισμό αστικών αποζημιώσεων σε γιατρούς ΕΣΥ και ζήτησαν την απόσυρση της εγκυκλίου Χουλιαράκη. Ο κ. Κοντογεώργης απάντησε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το ζήτημα, λένε οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ, «και θα μεταφέρει τα αιτήματά μας στον Πρωθυπουργό. Θα επιδιώξει δε να πραγματοποιηθεί σύντομα μια συνάντηση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με τον κ. Κ.
Μητσοτάκη».