Ο Βασίλης Κικίλιας βράβευσε τον Ντέιβιντ Μπλατ για το μεγαλείο της ψυχής του

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας βράβευσε τον Ντέιβιντ Μπλατ, μετά την αποκάλυψη του προπονητή μπάσκετ του Ολυμπιακού ότι διαγνώσθηκε με πρωτοπαθή προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση. Μια αποκάλυψη που δίνει το καλύτερο παράδειγμα ανθρώπινης δύναμης για τους ασθενείς που υποφέρουν από τη νόσο.

Προσκεκλημένος του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, βρέθηκε σήμερα στην οδό Αριστοτέλους, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος πρόσφατα συγκλόνισε το πανελλήνιο με τη δημόσια ομολογία του, ότι διαγνώστηκε με Πρωτοπαθή Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση. Μαζί του ο νέος manager της ΚΑΕ ΟλυμπιακόςΝίκος Λεπενιώτης και ο αθλητικός διευθυντή του Ολυμπιακού, Χρήστος Μπαφέ.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης απένειμαν στον προπονητή τιμητική πλακέτα, ενώ ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι αισθάνεται τιμή που αποδέχθηκε την πρόσλησή του ο Ντέιβιντ Μπλατ: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή που αποδέχθηκε την πρόσκληση ο Ντέιβιντ Μπλατ, ένας καταξιωμένος προπονητής στο ΝΒΑ, την Ευρώπη και το πρωτάθλημά μας. Σήμερα, όμως, τον καλέσαμε για να τον συγχαρούμε και να τον ευχαριστήσουμε για το μεγαλείο και την γενναιοδωρία ψυχής που είχε για να βγει δημοσίως και να μιλήσει για το πρόβλημα υγείας του, εμπνέοντας νέα παιδιά στη χώρα μας, ανθρώπους με παρόμοια προβλήματα και δίνοντάς τους δύναμη και κουράγιο. Γι’ αυτόν τον λόγο τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, είμαστε πολύ υπερήφανοι κι ελπίζουμε να συνεχίσει σε αξιακό και ηθικό επίπεδο να κινείται έτσι, γιατί αποτελεί πλέον παράδειγμα για πολλούς νέους ανθρώπους στην Ελλάδα στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα νιώθω πολύ μεγάλη τιμή που είμαι εδώ μαζί σας κ. Υπουργέ. Αποτελεί μεγάλη τιμή κι ευχαρίστηση που βρίσκομαι εδώ, ως άνθρωπος του αθλητισμού και ενθαρρύνω τη βοήθεια για όλους τους Έλληνες πολίτες. Η κατάστασή μου είναι γνωστή και φυσικά νιώθω ευθύνη να στείλω ένα θετικό μήνυμα, για να δώσω κίνητρο σε όλους όσους αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα και πιο το σημαντικό είναι να είναι ανοικτοί και να γνωρίζουν την υγεία τους. Είναι κρίσιμο κι αναγκαίο για όλους μας και σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να το κάνω αυτό. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή να βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα και μαζί σας».

Δείτε επίσης: Μήνυμα συμπαράστασης στον Ντέιβιντ Μπλατ από τους ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Δείτε επίσης – Ντέιβιντ Μπλατ: Η αλήθεια για την πρωτοπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση