Μήνυμα συμπαράστασης στον Ντέιβιντ Μπλατ από τους ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

  • Γιάννα Σουλάκη
Ντέιβιντ Μπλατ
Την συμπαράστασή τους εκφράζουν μέσω των social media οι ασθενείς που πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας (Πολλαπλή Σκλήρυνση), στον προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος συγκλόνισε με την δημόσια ομολογία του, ότι πάσχει από τη νόσο.

Μέσω του λογαριασμού της στο facebook, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚ), αναδημοσιεύει την συγκλονιστική ομολογία του Ντέιβιντ Μπλατ και δηλώνει τη συμπαράστασης στον προπονητή μπάσκετ του Ολυμπιακού. ‘Οπως δηλώνουν οι ασθενείς-μέλη της ΠΟΑμΣΚ, «η συγκλονικστική επιστολή του Ντέιβιντ Μπλατ εμψυχώνει τους πάσχοντες, ώστε με κουράγιο και αποφασιστικότητα να συνεχίζουν την προσπάθεια τους για τη διαχείριση της νόσου»

Δείτε επίσης – Ντέιβιντ Μπλατ: Η αλήθεια για την πρωτοπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση

Τα μέλη της ΠΟΑμΣΚ γράφουν χαρακτηριστικά στην ανάρτησή τους:

«O προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ αποκάλυψε πως πάσχει από Πολλαπλή Σκλήρυνση και δημοσίευσε στις 19/8/2019 μια εξαιρετική επιστολή όπου αναφέρεται στην πάθησή του και τον τρόπο που την αντιμετωπίζει.

Η ΠΟΑμΣΚΠ θα ήθελε να δηλώσει την συμπαράστασή της στον κ. Μπλατ και αναδημοσιεύει την επιστολή του γιατί μέσα από αυτήν εμψυχώνει τους πάσχοντες, ώστε με κουράγιο και αποφασιστικότητα να συνεχίζουν την προσπάθειά τους στην διαχείριση της ΠΣ και να προχωρήσουν με στόχο την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής.

Αξίζει να τονίσουμε το σημείο της επιστολής όπου παροτρύνει τους πάσχοντες να μην κρύβονται και να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και τους οικείους που τους συμπαραστέκονται.

Σε άλλο σημείο της επιστολής γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Μπλατ «Προσαρμοζόμαστε, διαφοροποιούμε και ψάχνουμε τρόπους να βελτιωθούμε ή να διατηρηθούμε» και αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή για την διαχείριση της πάθησης».

Δείτε την ανάρτηση: