Ο Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη τους διασώστες του ΕΚΑΒ που ξεπέρασαν τον εαυτό τους στη Χαλκιδική

Κικίλιας
Αν και το πρώτο crash test του κρατικού μηχανισμού μετά τις εκλογές, στη διαχείριση της κρίσης στη Χαλκιδική, κρίθηκε επιτυχές, η νέα κυβέρνηση δεν κρύβει την ανησυχία της για την επαρκή οργάνωση και στελέχωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Μια από αυτές είναι και το ΕΚΑΒ, το οποίο σήμερα επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

Ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, κ. Παναγιώτη Τζανετή, από τον οποίο ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου, ενώ συνεχάρη δημόσια και ονομαστικά έναν-έναν όλους τους υπαλλήλους - διασώστες και πληρώματα - που προσέτρεξαν να βοηθήσουν στη Χαλκιδική, για τη διάσωση των πολιτών.

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα αρχικά, να αναφερθώ ονομαστικά σε κάποιους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ: Περδικόπουλος Ιορδάνης, Πατουκά Δήμητρα, Κοκορόσκος Ιωάννης, Πατσιάς Δημήτριος, Βέλλιος Δημήτριος, Γεωργοτός Γεώργιος. Δημητριάδης Χρήστος, Αντωνιάδης Σπύρος, Μιροσίδης Δημήτριος, Δεβελόγλου Πρόδρομος, Παρθενιώτης Χρήστος, Ακαλίδης Γιάννης, Σιαοσίδου Χριστίνα, Βάγγος Γεώργιος, Δουδός  Δημήτριος και οι ιατροί Νικολαΐδου Ολυμπία, Ηλιάδης Κοσμάς, Καραμπερίδου Χριστίνα, ο γιατρός βάρδιας Αλλιός Δημήτριος και άλλοι.

Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά αυτούς τους ανθρώπους. Είναι στελέχη του ΕΚΑΒ. Δεν είχαν βάρδια, δεν δούλευαν εκείνη την ώρα, αλλά στην κρίσιμη στιγμή της συγκλονιστικής καταστροφής στη Χαλκιδική, προσέτρεξαν, βοήθησαν και έσωσαν κόσμο. Αυτό είναι το ΕΚΑΒ και αυτό πρέπει να είναι το ΕΚΑΒ.

Αυτοί οι άνθρωποι, μαζί με όσους ήταν στη βάρδια, παρέμειναν εκεί για να δώσουν τη μάχη. Σε αυτούς χρωστάμε και τους ευχαριστώ δημοσίως", τόνισε στη δήλωσή του ο Βασίλης Κικίλιας.

Δείτε επίσης - «Θεομηνία» στη Χαλκιδική: Δεκατρείς τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται – Σε κίνδυνο η ζωή μιας γυναίκας στην εντατική

Βασίλης Κικίλιας: "Το ΕΚΑΒ είναι η πύλη εισόδου του ασθενή στο ΕΣΥ"

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Τζανετή, τους εργαζομένους, διοικητικό προσωπικό και διασώστες, και την περιήγησή του στις εγκαταστάσεις, ο κ. Κικίλιας δήλωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας:

"Το ΕΚΑΒ ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη προσέγγιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στον πολίτη, στον ασθενή, στην οικογένειά του. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ΕΚΑΒ, για αυτό και η πρώτη επίσκεψη που κάνω ως Υπουργός Υγείας είναι εδώ, στα κεντρικά, στις διοικητικές αλλά και στις τεχνικές υπηρεσίες, βλέποντας ασθενοφόρα και μηχανές και αντιλαμβανόμενος ακριβώς ποια είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΚΑΒ και τι ακόμα ενδεχομένως πρέπει να γίνει".

Κίνητρα για τα πληρώματα που δουλεύουν "έξω"

Ο Υπουργός Υγείας εξήρε για μια ακόμη φορά το έργο των διασωστών και δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρχουν διακριτά κίνητρα για τους εργαζόμενους, που βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος του ΕΚΑΒ, δηλαδή τους διασώστες:

"Υπάρχει πολύ μεγάλος σεβασμός και εκτίμηση για αυτούς οι οποίοι δουλεύουν στις διοικητικές υπηρεσίες και είναι στα γραφεία. Εξίσου, όμως, και ακόμα παραπάνω, υπάρχει σεβασμός για τα πληρώματα, τα οποία είναι έξω στο δρόμο νύχτα και μέρα και κάνουν μία δουλειά η οποία είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη. Και νομίζω ότι είναι κατανοητό από όλους, πως τα κίνητρα τα οποία υπάρχουν, παρέχει ή θα παρέχει η υπηρεσία, πρέπει να είναι διακριτά κυρίως για τους ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν έξω».

Σύμφωνα με το προεκλογικό πρόγραμμα για την υγεία της Νέας Δημοκρατίας το ΕΚΑΒ θα παύσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος φορέας και θα συνενωθεί με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κάτω από νέα ενιαία διοίκηση.

Διαβάστε επίσης: Συνένωση ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ: Διεύρυνση ρόλου για τον Νίκο Παπαευσταθίου στον νέο ενιαίο φορέα

Ασθενοφόρο στην Ακρόπολη με απόφαση Βασίλη Κικίλια

Εντωμεταξύ, ενδεικτική της βαρύτητας που δίνει η νέα κυβέρνηση στην κρατική ετοιμότητα κα κύρίως στους τουριστικούς χώρους όπου το καλοκαίρι συνωστίζονται πολίτες και τουρίστες, είναι -όπως φαίνεται- και η απόφαση που έλαβε ο Υπουργός Υγείας, να υπάρχει μόνιμα ασθενοφόρο στον χώρο της Ακρόπολης, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και για να καλύψει τις ανάγκες τουριστών, πολιτών και εργαζομένων.

Στον ίδιο αρχαιολογικό χώρο τοποθετήθηκε το πρωί της Τετάρτης (10/7) και στρατιωτικός γιατρός μετά από εντολή που έδωσε η Λίνα Μενδώνη. Ενώ σε προγραμματισμό μπήκε και συντήρηση στα κλιματιστικά των φυλακίων, όπου μετατρέπονται σε "φούρνους" τις ημέρες του καύσωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν