Συνένωση ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ: Διεύρυνση ρόλου για τον Νίκο Παπαευσταθίου στον νέο ενιαίο φορέα

  • Γιάννα Σουλάκη
Παπαευσταθίου
Στις σκέψεις της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι -σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr- να αξιοποιήσει τον Νίκο Παπαευσταθίου στον ενιαίο φορέα που θα προκύψει μετά τη συνένωση του ΕΚΑΒ με το ΕΚΕΠΥ.

Η χθεσινή «θεομηνία» στη Χαλκιδική ήταν μία ακόμη πρόκληση για τον Διοιηκητή του ΕΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου, να πιέσει τις αντοχές του συστήματος και να ξεπεράσεις τις προσωπικές του.

Δείτε – Θεομηνία στη Χαλκιδική: Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών, σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ

Ηδη, από την Τρίτη το απόγευμα είχε θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα -όταν έλαβε ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για ακραία καιρικά φαινόμενα- ενώ συντόνισε προσωπικά τις επιχειρήσεις στη Χαλκιδική με επιτυχία.

Νίκος Παπαευσταθίου: Το στέλεχος με την μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων

Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας -από τα «σπλάχνα» της οποίας προέρχεται ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ- αναγνωρίζει ότι πρόκειται για ένα έμπειρο στέλεχος που προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τομέα της επείγουσας αντιμετώπισης κρίσεων και καταστροφών από την πλευρά των υγειονομικών υπηρεσιών, από το 2004 έως το 2010 από τη θέση του Διοικητή του ΕΚΑΒ και από το 2014 μέχρι σήμερα, ως Διοικητής του ΕΚΕΠΥ.

Η μεγάλη ικανότητα και εμπειρία του -καθώς έχει διαχειριστεί με επιτυχία επιχειρήσεις, όπως το δυστύχημα του Ηλιος, εκτροχιασμούς τρένων, αλλά και τις πρόσφατες κρίσεις στη Μάνδρα και το Μάτι- αναγνωρίστηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η οποία τον κράτησε στη θέση του Διοικητή του ΕΚΕΠΥ, παρ’ότι δεν ήταν φίλα προσκείμενος στα δύο -τότε κυβερνώντα- κόμματα.

Σήμερα, είναι στις σκέψεις της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, να συσταθεί νέος εννιαίος φορέας με τη συνέννωση του ΕΚΑΒ με το ΕΚΕΠΥ -κάτι το οποίο είχε εξαγγελθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις προεκλογικές του δεσμεύσεις- οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόταση στον Νίκο Παπαευσταθίου να τεθεί επικεφαλής.