Θεομηνία στη Χαλκιδική: Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών, σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ

  • Γιάννα Σουλάκη
Χαλκιδική
Ο επίσημος τελικός απολογισμός της χθεσινής θεομηνίας στην Χαλκιδική από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) καταγράφει 7 νεκρούς και 26 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων της θεομηνίας που έπληξε χθες το βράδυ την Χαλκιδική μετρά 7 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, 9 τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης -μεταξύ αυτών μία γυναίκα που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής και δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο- 12 τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου, αλλά και 5 παιδιά στα οποία παρέχεται νοσηλεία στο “Γεννηματάς” Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, σε κίνδυνο βρίσκεται η ζωή της γυναίκας που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η οποία έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας 120 άτομα βρέθηκαν συνολικά στα νοσοκομεία, τα οποία είτε διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ, είτε μετακινήθηκαν με δικά τους μέσα μεταφοράς.

Θεομηνία Χαλκιδική: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας των τραυματιών στα νοσοκομεία

Αναλυτικά:

Παπανικολάου – Οι 9 τραυματίες στο Παπανικολάου είναι κυρίως ορθοπεδικά και χειρουργικά περιστατικά, που υπέστησαν τραύματα από πτώσεις αντικειμένων. Ο ένας από αυτούς είναι πιο σοβαρά, όμως, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο

Νοσοκομείο Πολυγύρου – Οι 12 τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου είναι ελαφρά τραυματισμένοι και παραμένουν προληπτικά στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, αφού οι γιατροί τους πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Νοσοκομείο “Γεννηματάς” Θεσσαλονίκης – Τα 5 παιδιά που μεταφέρθηκαν στο “Γεννηματάς” έχουν ελαφρά και επιπόλαια τραύματα και ίσως σήμερα τους δοθεί εξιτήριο από το νοσοκομείο.