Ο Παναγιώτης Μπεχράκης επικεφαλής Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος

  • Iatropedia
Παναγιώτης Μπεχράκης
Ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης αποδέχθηκε την πρόταση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να τεθεί επικεφαλής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος.

Αποστολή της Επιτροπής θα είναι η άμεση κατάρτιση σχεδίου δράσης για την μείωση του καπνίσματος και την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Παναγιώτης Μπεχράκης

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνάντηση του υπ. Υγείας, Βασίλη Κικίλια με τον καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη

Ποιος είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης

Ο Παναγιώτης K. Μπεχράκης, MD, PhD (McGill), F.C.C.P. είναι Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος Πρόεδρος της Εθνικής Eπιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, Πρόεδρος του European Network for Smoking and Tobacco Prevention, τ. Αν. Καθ. Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Adjunct Professor of Harvard University, Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας του καπνίσματος και του Καρκίνου του Πνεύμονος

Ιατρός, κάτοχος τριών ειδικοτήτων:

  • Παθολογία
  • Πνευμονολογία
  • Εντατική Θεραπεία

Εργάζεται ως Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας, Διευθυντής του Ερευνητικού εργαστηρίου George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ερευνητής στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Σε διεθνές επίπεδο, ο κ.Μπεχράκης είναι focal point του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) για το κάπνισμα στην Ελλάδα, Συντάκτης του περιοδικού Tobacco Prevention and Cessation και Επικεφαλής του Joint Action for Tobacco Control προγράμματος στην Ευρώπη. Το Πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο γενικός στόχος είναι να υποστηριχθεί η εφαρμογή της οδηγίας για τα προϊόντα καπνού σε όλα τα 28 ευρωπαϊκά κράτη μέλη.

Σε Εθνικό επίπεδο, έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας επί 10 και πλέον έτη καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για 13 συναπτά ετή. Τέλος, με παλαιότερη Υπουργική απόφαση, υπήρξε Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος του Υπουργείου Υγείας. Έχει περισσότερες από 150 διεθνείς πλήρεις δημοσιεύσεις και περισσότερες από 300 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια με 4 βραβεύσεις καθώς και περισσότερες από 2900 αναφορές στην διεθνή βιβλιογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ