Ο Π. Πολάκης απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ

  • Γιάννα Σουλάκη
Πολάκης
"Πιο νεοφιλελεύθερο όραμα δεν πρέπει να έχει ξαναδιατυπωθεί διεθνώς και με τόσο «οραματικό» τρόπο", σχολιάζει ο Παύλος Πολάκης με ανακοίνωσή του για τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ.

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο Παύλος Πολάκης σχολιάζει τα όσα ανέφερε σχετικά με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρωινή του συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Δείτε επίσης:  Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης: Θέλω να στείλω τον Τσίπρα σε μόνιμες διακοπές

Η ανακοίνωση έχει τίτλο «Το νέοφιλελεύθερο διαμάντι που εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης ενάντια στις τύχες και το μέλλον του ελληνικού λαού».

Σ’αυτήν ο αναπληρωτής υπουργός, σχολιάζει τα όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, για «σύμπραξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα στην υγεία, σύμφωνα με το σκανδιναβικό μοντέλο και με στόχευση καλύτερες και πιο φθηνές υπηρεσίες για τους ασθενείς «, για την «αυτοτέλεια στο management και τη λειτουργία των νοσοκομείων», καθώς επίσης και τη φράση του: «το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η Υγεία να είναι δημόσια».

Τι απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Υγεία, ο Παύλος Πολάκης

«Ξεκινώντας να μιλάει για το θέμα στάθηκε συνοπτικά στο μεγάλο πρόβλημα της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων. Ο πολιτικός, του οποίου η κυβέρνηση που ήταν Υπουργός, ευθύνεται για τη μεγαλύτερη υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας στη Μεταπολίτευση, καθώς και για την εξαφάνιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναφέρθηκε σε πρόβλημα χρηματοδότησης !

Συνεχίζοντας και όπως άφοβα εκμυστηρεύεται ο αρχηγός της ΝΔ τις νεοφιλελεύθερες σκέψεις του, μας εξήγησε ότι οραματίζεται τα ελληνικά δημόσια Νοσοκομεία να συνδιοικούνται από το Δημόσιο και τους ιδιώτες μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων. Τόση πρεμούρα για να παραδοθεί το management των δημόσιων δομών Υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα μετά τις αποκρουστικές αποκαλύψεις για το πάρτι διαφθοράς και τα σκάνδαλα που σχετίζονται με μεγάλες εταιρείες του χώρου τα τελευταία χρόνια, δεν είχε εκφραστεί ποτέ στον δημόσιο πολιτικό διάλογο στη χώρα!

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού των Μονάδων Υγείας, τομέας στον οποίο σήμερα γίνονται άλματα για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, εξήγησε ότι επί των ημερών του το κράτος δεν θα αγοράζει πια μηχανήματα αλλά υπηρεσίες. Ιδιωτικής κατοχής δηλαδή ιατρικά μηχανήματα θα μισθώνονται και θα πληρώνονται ανά εξέταση ή θεραπεία, σε δομές ιδιωτικών συμφερόντων εντός των Νοσοκομείων και με προσωπικό δημόσιους υπαλλήλους. Θα βάλει δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης τους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας Υγείας να δουλεύουν για τον ιδιώτη, ο οποίος με βάση την προηγούμενη εξαγγελία του αρχηγού της ΝΔ θα μπορεί να τους απασχολεί 7 ημέρες την εβδομάδα και να πληρώνεται για τις υπηρεσίες αυτές από το κράτος!

Με αυτά και τα άλλα που μας ενημέρωσε σήμερα πρωί πρωί ο επίδοξος αυριανός Πρωθυπουργός, δεν ξέρουμε πόσο επωφελής γίνεται για το κόμμα του, αλλά σίγουρα μάθαμε τι ονειρεύεται τα νεοφιλελεύθερα βράδια του!»

Κλείνοντας ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «το πρόγραμμα του Πινοσέτ ωχριά μπροστά στη σκέψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τρομακτικά υπερήφανος θα νιώθει ο Milton Friedman –εκεί που είναι- για τον φιλόδοξο Έλληνα απόφοιτο του Harvard! » και παρέθεσε στοιχεία για τις προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων σε ιατρικά μηχανήματα, αλλά και τους 19 αξονικούς τομογράφους που προμηθεύτηκε πρόσφατα με νέο πιλοτικό διαγωνισμό, το Υπουργείο Υγείας.

Τί είπε ακριβώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ για την Υγεία

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε αναφερόμενος στη δημόσια υγεία: «Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το παρεχόμενο αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκην κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είπε πως η ιδιωτική εταιρεία θα μπορεί να δίνει μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους που θα εργάζονται εκεί, ανάλογα με την απόδοσή τους. Έφερε ως  παράδειγμα ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο και πρόσθεσε ότι «το κράτος δεν θα αγοράζει πλέον μηχανήματα αλλά υπηρεσίες, δηλαδή αριθμό εξετάσεων. Είναι κάτι που γίνεται στη Γαλλία, στη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία. Επειδή θα σπεύσουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ότι αυτές είναι νεοφιλελεύθερες απόψεις θα τους πω ότι γίνονται παντού στον κόσμο και σε χώρες κατ’ εξοχήν σοσιαλδημοκρατικές, όπως οι σκανδιναβικές χώρες».

Δείτε επίσης: Μαξίμου κατά Μητσοτάκη: Νομίζαμε ότι το τερμάτισε, πέσαμε έξω! Θέλει κατάργηση της δημόσιας υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν