Ο ΙΣΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

  • Γιάννα Σουλάκη
εξετάσεις για ιατρική ειδικότητα
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στηρίζει τη σημερινή κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ και ζητά την άμεση απόσυρση της ρύθμισης που προβλέπει βαθμό στις εξετάσεις, για ιατρική ειδικότητα.

«Το Υπουργείο Υγείας, αντί να λάβει μέτρα, ώστε να αντιστραφεί το πρωτόγνωρο μεταναστευτικό ρεύμα του ιατρικού κόσμου, δίνει τη χαριστική βολή» αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε σχετική ανακοίνωση.

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, δηλώνει ότι στηρίζει τη σημερινή κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ, και καταγγέλει το Υπουργείο Υγείας, το οποίο «για άλλη μια φορά νομοθέτησε ερήμην του ιατρικού κόσμου αντιεπιστημονικά μέτρα, τα οποία θα οδηγήσουν στη μετανάστευση τους νέους γιατρούς που θα διεκδικήσουν ισότιμη μεταχείριση, με τους συναδέλφους τους, από τις άλλες χώρες. Ήδη τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μεγάλη έλλειψη ειδικευομένων γιατρών, σε πολλές ειδικότητες ακόμα και στα νοσοκομεία πρώτης γραμμής, στην Αττική», αναφέρει ο ΙΣΑ.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Δυστυχώς η χώρα του Ιπποκράτη, διώχνει πλέον τους γιατρούς της. Η Ελλάδα χρηματοδοτεί την εκπαίδευση του ιατρικού κόσμου, για να τον παραχωρήσει στη συνέχεια ως φθηνό εργατικό δυναμικό, στις υπόλοιπες χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούν τους Έλληνες γιατρούς, για να στελεχώσουν τα συστήματα υγείας τους. Ζητούμε την άμεση απόσυρση της ρύθμισης που προβλέπει βαθμό στις εξετάσεις για ιατρική ειδικότητα , καθώς στρέφεται ενάντια στις μελλοντικές γενιές γιατρών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στους δρόμους οι γιατροί. Ζητούν κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων για ειδικότητα

ΠΟΕΔΗΝ: «Απλήρωτοι δύο μήνες από το ΚΕΕΛΠΝΟ 400 συμβασιούχοι του PHILOS»