Στους δρόμους οι γιατροί. Ζητούν κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων για ειδικότητα

  • Γιάννα Σουλάκη
κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων
Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, ζητώντας την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων για την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας.

Στις 2.30 το μεσημέρι η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, ενώ στο πλευρό της έχει και την ΕΙΝΑΠ, η οποία έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τη 1.00 έως και τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.

«Εκφράζουμε ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή μας στη πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση περί εξετάσεων και βαθμό στον τίτλο ιατρικής ειδικότητας και απαιτούμε την κατάργησή του», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ.

Ο εκπρόσωπος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή της ΟΕΝΓΕ κ. Πάνος Παπανικολάου, καλεί τους γιατρούς σε συστράτευση καθώς, όπως λέει:

«Η ΟΕΝΓΕ και πολλές Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών μέλη της ΟΕΝΓΕ (ΕΙΝΑΠ, ΕΙΝΑ και άλλες) έχουν ήδη απαιτήσει την μη εφαρμογή και κατάργηση αυτής της απαράδεκτης ρύθμισης που στρέφεται ενάντια σε όλες τις μελλοντικές γενιές ειδικευμένων γιατρών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στα κάγκελα οι νοσοκομειακοί γιατροί: Αντιδρούν στις εξετάσεις για Ειδικότητα