Ο ελληνικός ιατρικός τουρισμός…ταξιδεύει στην Κίνα

  • Γιάννα Σουλάκη
Κίνα
Συμφώνο Συνεργασίας με παράγοντες της Κινεζικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας της χώρας μας, υπέγραψαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κίνα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από ελληνική αντιπροσωπεία γιατρών.

Στην  υπογραφή Συμφώνου Συμφωνίας, με  παράγοντες της  Κινεζικής κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας της χώρας , προέβη ο Γ. Πατούλης, Πρόεδρος του ΙΣΑ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας που επισκέφθηκε την Κίνα ,στις 19 έως 22 Απριλίου 2019.

Η συμφωνία αυτη αποτελει την ολοκλήρωση των προσπαθειών που έχουν ξεκινήσει εδώ και χρονια, για την ανάπτυξη γόνιμης συνεργασίας με τις χώρες της Ασίας , σε τομείς όπως ο τουρισμός υγείας, οι επιστήμες, η εκπαίδευση και  ο πολιτισμός .

Σε αυτό το «ταξίδι -αστραπή», ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας , επισκέφθηκε την πόλη Ανχούι και τη Σανγκάη που αποτελούν τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες Περιφέρειες της Κίνας και υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας ,με Κινέζους  αξιωματούχους, Πανεπιστημιακούς ,Πρυτάνεις και Διοικητές Νοσοκομείων .

Στην επίσημη επίσκεψη του στην Κίνα, τον κ. Πατούλη, συνόδεψαν ο αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών κ. Κωνσταντίνος Πάντος και ο Γ.Γραμματεάς του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας (IHTC) κ.Πέτρος Μαμαλάκης.

Κίνα

Η Συμφωνία που επικυρώθηκε στις 22 Απριλίου 2019,από την Κινεζική κυβέρνηση ,αποτελεί το επιστέγασμα των σημαντικών πρωτοβουλιών που είχαν  δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια ,σε τομείς όπως ο Τουρισμός Υγείας, το επιχειρείν και ο πολιτισμός, μέσω  αξιόλογων πρωτοβουλιών και συνεργιών όπως είναι για παράδειγμα ,το Ελληνοκινεζικό Δίκτυο  Πόλεων  Υγείας, Φιλοξενίας και Ευεξίας.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ , υπέγραψε σύμφωνο  συνεργασίας ,με τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου της Σανγκάης που είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κίνας καθώς και με Προέδρους Νοσοκομείων της Σανγκάης, με στόχο  την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και τον συνδυασμό των πιο σύγχρονων και εξελιγμένων μεθόδων της Δυτικής Ιατρικής, στην Υποβοηθουμένη Αναπαραγωγή και άλλες ιατρικές ειδικότητες, με τις επιστημονικές πρακτικές της Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής και την συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων.

Ελληνικό brand name στην Κίνα

Η συμφωνία για την εξαπλωση Κέντρων εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Κίνα, θα φέρει το ελληνικό brand name «ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ».

Κατά την επίσκεψη της στην Σανγκάη, η ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο εντυπωσιακό Μουσείο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής.

«Δημιουργήσαμε ισχυρές βάσεις και πρόθεση μας είναι να διευρύνουμε τη συνεργασία των Ελληνικών Περιφερειών με τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες Περιφέρειες της Κίνας με στόχο τη δημιουργία υποδομών για να αυξήσουμε τις ροές Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας. Ξεκινήσαμε από το Ανχούι και τη Σανγκάη και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και με άλλες μεγάλες Περιφέρειες της Κίνας. Επενδύουμε στον τουρισμό υγείας και προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα της φιλοξενίας και της ευζωίας. Η προσπάθεια μας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και τώρα πλέον αποδίδει καρπούς προς όφελος των πολιτών» σημείωσε ο κ. Πατούλης. 

Ο αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, Κωνσταντίνος Πάντος, δήλωσε πως «η αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των Ελλήνων επιστημόνων από την Κίνα αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα μας. και το όχημα για την σύσφιξη των σχέσεων και την αντιστροφή του κλίματος έλλειψης εμπιστοσύνης στη Ελλάδα. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στη χώρα μας μέσω της αναγνώρισης των Ελλήνων γιατρών είναι εθνικός στόχος».

Επιπρόσθετα κατά τις συναντήσεις, συμφωνήθηκε η ανταλλαγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων ιατρών και φοιτητών Ιατρικής ,στην Ελλάδα και την Κίνα, στο 1ο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο που θα γίνει τον Ιούνιο το 2019 ,στην Κω, κατά την διάρκεια του οποίου γιατροί της Κίνας και πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της μεγάλης χώρας θα ορκιστούν στον όρκο του Ιπποκράτη.