Νοσοκομειακοί γιατροί: κομματικά τα κριτήρια διορισμού νέων διοικητών στο ΕΣΥ!

  • Iatropedia
Για φαινόμενο κομματισμού και αναξιοκρατίας στο θέμα του διορισμού των νέων διοικητών στα νοσοκομεία κάνει λόγο η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Τι αναφέρει για τους άξιους επιστήμονες που μένουν απ έξω αλλά και για τα κομματικά στελέχη.

“Τα Νοσοκομεία της χώρας βασανίζονται από οικονομική και λειτουργική παράλυση. Δυστυχώς εδώ και καιρό έχουν παραλύσει και διοικητικά. Αιτία οι διαρκείς αναβολές στην έλευση νέων διοικητών, οι οποίοι επιλέχθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού με τα δεδομένα της τότε τρικομματικής κυβέρνησης, δεν τοποθετήθηκαν όμως λόγω αλλαγής υπουργού.

Τώρα οι διοικητές επιλέγονται εκ νέου από τον κ. Γεωργιάδη με τα δεδομένα της δικομματικής συγκυβέρνησης και μοιράζονται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αναλογία 3 προς 1” σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας

Μάλιστα μιλά για ένα από τα χειρότερα φαινόμενα καθώς “συνιστά μια από τις απεχθέστερες μορφές φαυλότητας, κομματισμού και αναξιοκρατίας. Χιλιάδες εξειδικευμένοι επιστήμονες κρίνονται από τον κ. Γεωργιάδη ως ανίκανοι να διοικήσουν τα Νοσοκομεία και επιλέγονται κομματικά εγκάθετοι, προκειμένου να εκτελούν αδιαμαρτύρητα τις εντολές και να συλλέγουν ψήφους για λογαριασμό των δύο κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα” υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Ο κ.Βαρνάβας αναφέρει πάντως ότι θα πρέπει να λήξει η υπόθεση καθώς τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρές δυσλειοτουργίες: “Ας διορίσουν όμως τους εκλεκτούς τους, ώστε να τελειώνουμε με τη διαλυτική αυτή εκκρεμότητα και να διεκπεραιωθούν τουλάχιστον γραφειοκρατικά ζητήματα που λιμνάζουν εδώ και μήνες στα Νοσοκομεία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία! Πως θα μοιραστεί η τράπουλα

Τέλος στις δωρεάν φυσικοθεραπείες από Δευτέρα! Έρχεται «μπλόκο» στον ΕΟΠΥΥ

“Πάρτι” στο εξωτερικό με Ελληνικά φάρμακα! Πόσα εξάγονται σε Ευρωπαϊκές χώρες

Φύλλο και φτερό τα πιστοποιητικά οπλοφορίας και κατάθλιψης της Χρυσής Αυγής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν