Νοσοκομείο Παπανικολάου: Ένα νεκρό, ένα διασωληνωμένο και εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η πυρκαγιά (pics)

  • Iatropedia newsroom
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, που πήρε φωτιά μετά από έκρηξη φιαλών οξυγόνου.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ένας χαροπαλεύει και ακόμη τέσσερις φέρουν εγκαύματα, από την καταστροφική πυρκαγιά. Στις εικόνες που παρουσιάζει το newsit.gr φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής στις εγκαταστάσεις της Πνευμονολογικής Κλινικής, απ’ όπου ξεκίνησε και επεκτάθηκε η φωτιά.

Δείτε επίσης: Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Εντοπίστηκε ένας νεκρός – Εκτάκτως στη Θεσ/νίκη Πλεύρης και Γκάγκα

Η πτέρυγα εκκενώθηκε από ασθενείς και προσωπικό. Όχι μόνο η κλινική covid αλλά και οι διπλανές, στις οποίες η φωτιά είχε επεκταθεί.

Συγκεκριμένα, 22 ασθενείς απεγκλωβίστηκαν από την κλινική και 13 από άλλες, κάποιοι από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στο χώρο όπου φυλάσσεται το οξυγόνο.

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο της πυροσβεστικής  ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

 Οι μέχρι τώρα μαρτυρίες αναφέρουν ως αιτία το τσιγάρο που άναψε ένας ασθενής δίπλα σε φιάλες οξυγόνου. Πιθανότατα είναι και αυτός που έχει βρεθεί απανθρακωμένος. Επίσης τέσσερις άνθρωποι φέρουν ελαφρά εγκαύματα, ενώ ένας ακόμη πολυτραυματίας νοσηλεύτεται σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Έκλεισαν τα εξωτερικά ιατρεία – Σε ετοιμότητα το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο

Λόγω της φωτιάς έκλεισαν τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου καθώς μεταφέρθηκαν εκεί οι νοσηλευόμενοι της κλινικής Covid.

Το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ) τέθηκε επίσης σε επιφυλακή για να δεχθεί ασθενείς,  με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: Newsit.gr