Νοσοκομείο Λήμνου: Δραματική έκκληση καρκινοπαθούς προς το Υπουργείο Υγείας, για την διακοπή των χημειοθεραπειών

  • Γιάννα Σουλάκη
νοσοκομείο Λήμνου
Η μαρτυρία καρκινοπαθούς σε σύσκεψη των φορέων του νησιού για τα προβλήματα του νοσοκομείου Λήμνου και τη διακοπή των χημειοθεραπειών λόγω έλλειψης παθολόγων, συγκλονίζει.

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται το θέμα που απασχόλησε τελευταία την επικαιρότητα, με την έλλειψη παθολόγων στο νοσοκομείο Λήμνου. Παρ’όλη την ευαισθησία που έδειξε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή για τη σύναψη σύμβασης έργου δύο μηνών με δύο γιατρούς παθολόγους και την άμεση προκήρυξη τριών μονίμων θέσεων παθολόγων, οι οποίοι θα προσληφθούν στο Νοσοκομείο Λήμνου για να καλύψουν τα κενά, οι διαδικασίες καθυστερούν.

Δείτε επίσης – Βασίλης Κικίλιας: «Έδωσε λύση στο νοσοκομείο Λήμνου, με τη μόνιμη πρόσληψη 3 παθολόγων»

Γεγονός το οποίο έχει φέρει σε αδιέξοδο, τόσο την μοναδική παθολόγο του νοσοκομείου που εφημερεύει για 37η μέρα χωρίς ρεπό, όσο και τους ίδιους τους καρκινοπαθείς, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή τη Μυτιλήνη για να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους.

Διαβάστε επίσης – ΟΕΝΓΕ: «Συνεχίζει να εφημερεύει η παθολόγος στη Λήμνο για 37η μέρα»

Νοσοκομείο Λήμνου: Σύσκεψη των φορέων την Πέμπτη το απόγευμα

Την Πέμπτη το απόγευμα με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Λήμνου έγινε ευρεία σύσκεψη στο νησί, με τη συμμετοχή όλων των φορέων, για να αποφασιστεί τι θα γίνει.

Η νεαρή καρκινοπαθής που πήρε τον λόγο, εξέφρασε δημόσια το παράπονό της στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για την ταλαιπωρία που υφίσταται -τόσο η ίδια όσο και οι συνασθενείς της- εξαιτίας της παύσης των χημειοθεραπειών.

Η νεαρή ασθενής αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο πρόβλημα με τις μετακινήσεις που είναι αναγκασμένη να κάνει, τόσο η ίδια όσο και οι συνασθενείς της, για να κάνουν τις πολύτιμες χημειοθεραπείς τους:

«Η Μυτιλήνη είναι απαγορευτική, είναι πολύ μακρυά και επίσης, είναι τρομερή ταλαιπωρία.Με τις χημειοθεραπείες δεν μπορείς να ταξιδέψεις, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είσαι σε πολύ άθλια κατάσταση, δεν μπορείς. Κάνω έκκληση στο Υπουργείο, σε όλους τους αρμόδιους, στους γιατρούς που εύχομαι να έρθουνε, να βρεθεί μια λύση για όλους μας. Δεν είμαι μόνο εγώ, είναι κι άνθρωποι που δεν μπορούν να φύγουν. Είναι γυναίκες που κάνουμε μαζί δύο χρόνια χημειοθεραπεία. Είναι μεγάλες γυναίκες και δεν καταλαβαίνω πως θα μετακινηθούν. Πέρα από το οικονομικό. Το οικονομικό είναι το λιγότερο», είπε χαρακτηριστικά η ασθενής, μιλώντας στη σύσκεψη των φορέων του νησιού.

Δείτε επίσης – Νοσοκομείο Λήμνου: Παρέμβαση Εισαγγελέα για την παθολόγο που εφημερεύει 32 μέρες!

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ

Στην σύσκεψη των φορέων στη Λήμνο, παρέστησαν και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, τόνισαν:

«Δημοσιοποιήσαμε τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λήμνου που προκύπτουν από την
έλλειψη γιατρών ειδικά στο χειρουργικό και παθολογικό τομέα. Σταμάτησαν να γίνονται
χειρουργεία καθότι υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός και είναι μόνο μία παθολόγος η οποία αρνείται να κάνει τις χημειοθεραπείες που τις έκανε μέχρι σήμερα, γιατί δεν είναι στα καθήκοντά της, όπως είπε στη χθεσινή σύσκεψη. Η Ογκολόγος του Νοσοκομείου λείπει πέντε χρόνια με αναρρωτική άδεια με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα είτε εκ των έσω όπως
γινόταν μέχρι σήμερα είτε με πρόσληψη επικουρικού ογκολόγου, καθότι οι καρκινοπαθείς του νησιού είναι σε απόγνωση. Σε ένα Νοσοκομείο που είναι διοικητικά ακέφαλο από τον Οκτώβριο 2018″.

Προσλήψεις στα νοσοκομεία με εντολή πρωθυπουργού

Ενωμεταξύ, σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στην οποία συμμετείχε -μεταξύ άλλων υπουργών- και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019, με προτεραιότητα σε 2.450 θέσεις για το υπουργείο Υγείας, οι οποίες αφορούν σε  νοσηλευτές.

Δείτε επίσης: ‘Ερχονται προσλήψεις στα νοσοκομεία – Τι αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό για τον τομέα της Υγείας